Novogratz menar att detta kan och behöver bli Bitcoins år

Vi befinner oss mitt i coronavirusets pandemi och nedgångarna på börserna världen över. Även Bitcoin har haft det tungt på sistone, men Mike Novogratz hävdar nu att 2020 såväl kan som behöver bli Bitcoins år. Novogratz – Galaxy Digitals grundare – menar att detta är året då den stora kryptovalutan behöver flyga eller krascha.

I en tweet från den 22 mars skrev han följande:
“$BTC kommer fortsätta vara volatil under de kommande månaderna men makrobakgrunden är DÄRFÖR den skapades. Detta kommer vara och behöver vara BTCs år.”

Vad han menar med makrobakgrunden är att den amerikanska kongressen inte kom överens om ett föreslaget ekonomiskt stödpaket värt 2 biljoner dollar. Bitcoin har mycket riktigt en stark koppling till ekonomiska svårigheter, närmare bestämt årtalet 2008 och den stora ekonomiska recessionen.

Aktiemarknaderna runt om i världen har under den senaste månaden haft de största nedgångarna sedan 1987. Även Bitcoins kurs har störtdykt omkring 60 %. Med sin senaste tweet menar dock Novogratz att det finns stora möjligheter för kryptovalutan att frodas i denna smått kaotiska tid.

Källa: https://cointelegraph.com/news/this-will-and-needs-to-be-bitcoins-year-says-mike-novogratz