Ny kall plånbok från SatoshiLabs släppt

SatoshiLabs har kommit ut med en ny kall plånbok vid namn Trezor Model T. Till skillnad från den tidigare modellen Trezor One, saknar denna nya modell fysiska knappar och är utrustad med en touchscreen. Det finns förstås fler skillnader mellan de bägge plånböckerna, men detta är några av de viktigaste skillnaderna.

Viktiga funktioner och egenskaper

Trezor Model T genererar ett lösenord som isoleras på enheten och som görs tillgängligt som en backup i form av 12 ord. Det är denna princip som gör plånboken så säker – ingen kan läsa lösenordet, utan endast backupen kan falla i orätta händer.

Alla åtgärder som har med säkerhet att göra kan du utföra med hjälp av den stora touchscreen som är belägen på plånbokens utsida. Där kan du knappa in din PIN-kod, samt ange och visa återställningslösenordet. Alla konfidentiell data knappas in via enhetens touchscreen. Vid dessa säkerhetskritiska åtgärder förekommer dock ingen dataöverföring mellan plånboken och din dator, utan USB-kommunikationen aktiveras av säkerhetsskäl först efter att dessa åtgärder har slutförts.

Trezor Model T är kompatibel med många kryptovalutor och andra tjänster, samt är tack vare sin USB-C-port framtidssäkrad.

Här kan du köpa Trezor Model T

Värt att tänka på är att plånböcker som denna helst bör beställas direkt från antingen tillverkaren eller officiella återförsäljare. Det har tidigare förekommit incidenter där användare har köpt liknande produkter från privata säljare som lurar sina köpare och vid ett senare tillfälle stjäl alla deras mynt. Därför rekommenderar vi att du köper Trezor Model T från Trezors officiella nätbutik.

I förpackningen hittar du förutom själva plånboken även en USB-C-kabel och ett antal andra tillbehör, däribland två kort ämnade för backup. När du öppnar enhetens förpackning finner du också Trezor-klistermärken samt en svart plastbit som fungerar som en slags magnethållare för din plånbok. Du kan använda den dubbelhäftande tejpen på den motsatta sidan för att fästa denna, vilket gör att du kan docka din Trezor Model T och hela tiden kunna se dess bildskärm.