PayPal positivt till kryptovalutor och driver på kurserna

PayPals vd Dan Schulman har släppt ny information om företagets nyfunna kärlek till Bitcoin och andra kryptovalutor. Det var under gårdagen, måndag den 2 november 2020, som han berättade om företagets planer på att såväl samarbeta med centralbanker som att tillhandahålla shoppingverktyg. Det hela skedde i samband med ett offentliggörandet av PayPals kvartalsrapport och spinner vidare på företagets tillkännagivande i oktober om att man inom kort planerar låta sina användare köpa kryptovalutor genom appen.

Schulman menar att PayPal under det första halvåret 2021 kommer låta användarna betala för varor och tjänster med kryptovaluta. Detta ska kunna göras hos hela 28 miljoner handlare som använder företagets plattform. Han menar att det nya betalsättet inte kommer att medföra ökade kostnader för vare sig handlare eller konsumenter.

Under 2021 kommer användarna även att kunna använda Venmo, en populär P2P-betaltjänst. Detta för att köpa kryptovaluta samt handla med denna.

Minst 10 % av PayPals användare vill använda kryptovalutor

PayPals vd hävdar vidare att företagets vänliga inställning till kryptovalutor baseras på det tidiga svaret på förra månadens tillkännagivande. Han berättar att storleken på väntelistan över PayPal-användare som vill få tillgång till kryptotjänsten nu uppgår till hela 10 % av företagets totala kundbas. Detta är två till tre gånger så många användare som företaget hade förväntat sig. Och under de kommande veckorna kommer tjänsten att rullas ut i USA.

Schulman nämnde dock inte vilka skattekonsekvenser företagets planer på att börja erbjuda kryptotjänster kommer att få. Förespråkare för kryptovalutor har lobbat för kongressen att skapa ett undantag som skulle undanta mindre transaktioner från granskning av den amerikanska skattemyndigheten IRS. Dessa försök har dock ännu inte resulterat i något sådant undantag.

PayPals tillkännagivanden under oktober och november har fått priserna på kryptovaluta att öka. En Bitcoin handlas i dagsläget till drygt 120 000 svenska kronor, eller i skrivande stund 13 565,60 amerikanska dollar.

Källa: Fortune