Rekordmånga personer äger 1 BTC

Priset på Bitcoin har den senaste tiden följt kryptomarknadens utveckling nedåt. Antalet kryptoplånböcker som innehåller åtminstone 1 BTC har dock fortsatt öka.

Den stora analysbyrån Glassnode har gått ut med uppgiften att antalet Bitcoin-adresser med en eller fler bitcoins den 11 maj var rekordmånga. Den dagen ägde nämligen hela 795 630 adresser åtminstone en bitcoin. Detta innebär att rekordet från dagen dessförinnan (795 300) slås. Även antalet användare som numera äger 10 bitcoins eller fler har stadigt ökat, även detta enligt data från Glassnode.

Dessa siffror visar att intresset för Bitcoin tycks ha fortsatt att öka, trots att prisutvecklingen på sistone kanske inte har varit den som den stora skaran sparare har hoppats på. Detta fenomen har även vissa experter i branschen varit inne på tidigare.

Förvänta dig att kursen fortsätter nedåt

Trots att många sparare på kryptomarknaden alltså verkar vara fortsatt positivt inställda till Bitcoin, finns det goda skäl att anta att kursen på denna kryptovaluta kommer att fortsätta sin resa nedåt till lägre nivåer. Anledningen till detta är den oro som för tillfället gror i vår omvärld. Några exempel på sådana orosmoln är president Donald Trumps inreseförbud, den kraschade oljemarknaden, den växande skräcken för coronaviruset samt Turkiets försök att försöka skicka en ny flyktingvåg mot Europa.

Källa: https://cointelegraph.com/news/amid-market-downturn-number-of-people-owning-1-btc-hits-new-record