Så kommer lanseringen av Binances decentraliserade handelssajt påverka marknaden

Binance, världens största handelssajt för kryptovaluta sett till daglig handelsvolym, planerar att lansera en betaversion av sin decentraliserade plattform tidigt under 2019. Under gårdagen lät företagets VD Changpeng Zhao meddela följande: “Hade just ett produktiv möte kring Binance DEX (decentraliserad handelssajt), där BNB kommer bli dess inhemska gas, och handelssajten inte kontrollerar användarnas pengar. Siktar på en publik peta i slutat av året/tidigt nästa år. Ja, vi arbetar på söndagar, non stop.”

Därför lanserar Binance en DEX

Binances VD sa i en intervju i juli månad att han personligen tror att decentraliserade handelssajter är framtiden inom krypto. På sikt menar han att användarna kommer kunna använda fria plånböcker för att handla kryptovalutor via P2P med full kontroll över sina pengar.

“Jag tror att decentraliserad handel är framtiden. Jag vet ännu inte när denna funktion kommer. Jag tror vi befinner oss i ett tidigt stadie för det så jag vet inte om det dröjer ett år, två år, tre år eller fem år. Jag vet inte men vi måste vara redo för det,” sa han.

I egenskap av centraliserad handelssajt för kryptovalutor genererar Binance större delen av sina intäkter genom de avgifter man debiterar. Decentraliserade handelssajter kan dock även de ta ut en avgift inbäddad i de smarta kontrakt som används av plattformen för att verkställa transaktioner i huvudnätet på ett publikt blockkedjenätverk såsom Ethereum.

binance loga

Decentraliserade handelssajter ligger i framtiden

Enligt Changpeng Zhao, även känd som CZ, utgör Binance sannolikt ett säkrare alternativ till decentraliserade handelssajter tack vare sin starka arkitektur och infrastruktur. Plattformen har inte hackats sedan lanseringen 2017.

CZ understryker att det främsta argumentet att använda decentraliserade handelssajter ligger i friheten och användarens kontroll över sina pengar. På en decentraliserad handelssajt behöver man som användare inte skapa ett användarkonto eller skicka in en uttagsbegäran. All handel sker på blockkedjan med hjälp av en fri plånbok.

I takt med att allt fler börjar använda kryptovalutor och de traditionella valutorna blir mindre relevanta på kryptomarknaden, kommer användarna troligtvis att röra sig från centraliserade plattformar till decentraliserade handelssajter.

På Binance råder det oklarheter kring när denna förändring kommer att ske. Precis som företagets VD har sagt görs man sig dock redo för den.

Källa: https://www.ccn.com/how-binance-decentralized-crypto-exchange-beta-launch-in-2019-will-impact-the-market/