Singapores blockkedje-betalningsplattform redo att lanseras kommersiellt

Singapore är något av ett nav för den asiatiska kryptomarknaden. Här har till exempel Binance sitt huvudkontor och myndigheterna tycks ha en betydligt mer positiv inställning till kryptovalutor såsom Bitcoin än vad som är fallet i exempelvis Kina. Och nu kan vi avslöja att landets finansmyndighet är redo att lansera sin egen blockkedje-betalningsplattform med stöd för flera valutor.

Idag meddelade nämligen landets myndigheter att Project Ubin, som deras projekt kallas, är redo att lanseras kommersiellt. Projektet inleddes redan 2017 med syftet att ta fram en digitaliserad version av landets valuta. Därefter började man utforska blockkedjetekniken för att kunna bygga ett system som kunde hantera penningöverföringar i den nya digitala valutan.

I november 2019 lyckades man släppa en prototyp av sin blockkedje-betalningsplattform. Denna har sedan dess testats för att säkerställa att den fungerar som tänkt. Enligt myndigheternas tillkännagivande ger plattformen möjligheten för “andra blockkedjenätverk att sömlöst ansluta och integrera”. Plattformen ska bland annat ge snabbare och billigare betalningar över gränserna i flertalet valutor.

Källa: Cointelegraph