Snart år 2020 – vart är Bitcoinpriset på väg egentligen?

Vart Bitcoinpriset är på väg är givetvis en fråga som kan ha oändligt med svar. Det florerar ständigt analyser och förutsägelser baserade på exempelvis teknisk analys (TA).

Prediktioner och förutsägelser för priset är tillika ett hett diskuterat ämne i kryptovärlden. Det finns de som tycker att teknisk analys är buffel och båg och att man lika bra kan försöka spå fram priset i teblad.

Andra menar att historien inte alltid upprepar sig – men att den ofta rimmar och att historisk prisutveckling kan användas som grund för att spå framtida prisutveckling.

Troligtvis ligger sanningen någonstans mittemellan – vilket också förklarar varför bredden på prisanalyser och spekulationer är så bred.

Under samma vecka kan du ofta läsa analyser som menar på att Bitcoin skall gå under 1 000 dollar och andra analyser som menar på att det bara är en tidsfråga innan Bitcoin är över 20 000 dollar igen.

Nästa All Time High under 2021?

En populär analys som spridit sig bland kryptopublikationer senaste dagarna är en analys gjord av Timothy Peterson.

I analysen, som ursprungligen publicerades den 8:e mars i år, spådde Timothy att Bitcoin skulle ligga på runt 7 800 dollar i slutet av 2019. I skrivande stund ligger priset på 7 520 dollar vilket inte är alltför långt borta från det förutspådda priset.

Modellen som han använder som grund till sina analyser baseras på paraboliska trender och den matchar väl med historiska utfall och nu även med framtida utfall.

Om modellen kommer att hålla kommande år så förutspås det att Bitcoin kommer att nå en ny rekordnotering under 2021 för att senare passera 100 000 dollarnivån någon gång under 2024. En prisnivå över en miljon dollar per Bitcoin förutspås enligt modellen att inträffa någon gång under 2028.

Med detta sagt så är detta enbart en möjlig modell – och bara för att den matchat prisutfallet hittills så behöver det inte betyda att den alltid kommer att göra det.