Sydkoreansk media: Elektronikjätten LG lanserar egen blockhain-tjänst kallad “Monachain”

LG CNS, ett dotterbolag till sydkoreanska LG Corporation som tillhandahåller IT-tjänster, har nyligen lanserat sin egna blockchain-drivna tjänst, rapporterade lokala nyhetsbyrån Yonhap om söndagen den 13 maj. LG CNS:s egna blockchain-plattform “Monachain” har enligt Yonhap tagits fram för att möjliggöra blockchain-baserad logistik inom branscher som finans, tillverkning och kommunikation.

Några av de huvudsakliga tillämpningarna av Monachain inkluderar ett digitalt autentiseringssystem, samt en digital valuta, och ett digitalt verktyg för hantering av leverantörskedjan. Monachain möjliggör en ny slags identifiering, en decentraliserad identifierare (DID), som kan användas för personlig identifiering och onlinebetalningar via smarta enheter.

Monachain tillåter också användarna att öppna en digital plånbok och utföra ekonomiska transaktioner. Enligt rapporten vill LG CNS sluta avtal med inhemska banker för att ta sin digitala valutaverksamhet till en bredare publik. En representant på LG CNS har kommenterat saken: “Monachain kan dessutom hjälpa företagsägare att öka produktiviteten då företaget tillhandahåller ett system för hantering av leverantörskedjan som möjliggör för leverantörer att hantera hela produktionsprocessen effektivt.”

I maj 2017 ingick LG CNS ett samarbete med R3, ett blockchain-konsortium bestående av drygt 200 bolag.

Källa: https://cointelegraph.com/news/s-korean-media-electronics-giant-lg-launches-own-blockchain-service-monachain