Sydkoreas näst största bank stödjer växling av kryptovalutor, avslöjar investerare

Korbit och Bithumb, två av de största växlingssajterna för kryptovaluta på den Sydkoreanska marknaden, har tillkännagivit att insättningar och uttag via Kookmin Bank inte kommer kunna göras från och med slutet av januari.

Shinhan Bank kommer stödja växling av kryptovalutor

KookMin Bank, den största finansiella institutionen i Sydkorea, har bestämt sig för att inte stödja växling av kryptovalutor eller att förse investerare i kryptovalutor med virtuella bankkonton. På sydkoreanska handelsplattformar förses varje investerare med ett virtuellt bankkonto med vilket de kan sätta in och ta ut koreanska won, utan att på ett direkt sätt behöva flytta pengar till och från faktiska bankkonton.

Under de senaste veckorna har lokala investerare oroat sig över det abrupta beslutet från Kookmin Bank att stänga ner virtuella bankkonton lanserade på sydkoreanska växlingssajter för kryptovaluta. Många investerar fruktade att andra banker skulle göra som kookmin Bank och helt enkelt kapa de ekonomiska kopplingarna till växlingssajter för kryptovaluta.

Tidigare förra veckan berättade Korbit för sina användare och investerare att man i slutet av januari kommer börja acceptera insättningar och uttag från bankkonton i Shinhan Bank istället för konton i Kookmin Bank. Den redogörelse som Korbit skickade till sina användare löd:

“Som tidigare tillkännagivits, för att efterleva regleringarna kring identifiering och anti-penningtvätt, kommer den nuvarande KRW-insättningsmetoden avskaffas i slutet av januari 2018.

För att använda den nya KRW-insättningsmetoden, vilken beräknas implementeras under denna månad, behöver du ha ett bankkonto hos Shinhan Bank registrerat i ditt juridiska namn. Var vänlig och använd denna tid till att skapa ett bankkonto hos Shinhan Bank. Vi kommer följa upp med ytterligare instruktioner för hur man matar in den nya KRW-uttagskontoinformationen på Korbin.”

I och med detta tillkännagivande från Korbit har investerarna blivit lättade och inte börjat frukta ett eventuellt förbud mot handel med kryptovalutor. Tidigare, i ett officiellt dokument, har den sydkoreanska regeringen tillkännagivit att den har ombett finansinstitut och banker i den reglerade finansbranschen att inte erbjuda banktjänster till växlingssajter för kryptovaluta.

Vad kommer hända på den sydkoreanska kryptomarknaden?

Förra veckan rapporterade flera lokala medier att en högt uppsatt person på finansmarknaden i Sydkorea hävdade att regeringen planerar att tillåta finansinstitut att lista bitcoin-terminer, på samma sätt som CFTC gjorde under 2017.

Regeringstjänstemannen förklarade att en listning av bitcoin-terminer skulle stabilisera marknaden och låta marknaden för bitcoin mogna, vilket skulle minska lokala investerares överdrivna spekulation.

Under de kommande månaderna kommer den sydkoreanska regeringen sannolikt rulla ut praktiska regleringar för att skydda såväl investerare som företag. I ett tillkännagivande som släpptes i december meddelade en medlem i arbetsgruppen för reglering av kryptovalutor att regeringen kommer följa den väg för reglering som har stakats ut av ledande marknader såsom Japan och USA.

Givet det nuvarande tillståndet på marknaden och regeringens beslut att inte utfärda ett förbud på kort sikt, har den sydkoreanska kryptomarknaden varit relativt optimistisk under de senaste dagarna, vilket har visat sig genom stigande priser och volymer på kryptovalutor på såväl den sydkoreanska som den globala marknaden.

Källa: https://www.ccn.com/south-koreas-second-largest-bank-supports-cryptocurrency-exchanges-traders-relieved/