Tidigare OKEx-VD börjar arbeta för konkurrerande handelssajt

Chris Lee, tidigare VD på den Hong Kong-baserade handelssajten för kryptovaluta OKEx, har tillkännagivit att han tagit anställning hos den rivaliserande plattformen Huobi som vice VD för företagets globala affärsutveckling.

Enligt ett tillkännagivande från det Singapore-baserade Huobi som publicerades under måndagen, kommer Lee att ansvara för företagets globala strategi för sammanslagningar och förvärv samt övervaka den internationella utvecklingen i samband med att handelssajten rör sig mot en global expansion.

“Jag tror mycket på blockchain-tekniken och ser handelssajterna som branschens hjärta,” sa Lee i meddelandet. Denna nyhet kommer bara en vecka efter att Lee på WeChat tillkännagivit att han lämnar OKEx, efter blott några månader som plattformens VD.

Enligt sitt tillkännagivande, har Lee arbetat för OKEx moderbolag OKCoin sedan 2015. Han utsågs till VD för OKEx efter att hans företrädare, OKCoins grundare Star Xu, i februari klivit ner från sin post. I ett offentligt meddelande på WeChat menade Lee att OKCoin avverkat anmärkningsvärt många seniora chefer under de senaste åren.

Han skrev: “För min tidigare arbetsgivare har jag gjort allt jag kan. (…) Många ur den första generationen av OKCoins internationella team och ledningsteam har lämnat. Hur många från den andra generationen finns kvar? Och hur många teknikchefer har lämnat under de senaste tre till fyra åren?”

Lees avgång kommer även kort efter att OKEx anklagats av investerare för att ha manipulerat handel med bitcointerminer på plattformen. OKEx rullade tillbaka terminsaffärer den 30 mars till följd av det man kallat för “oregelbunden” försäljning, men förnekade senare anklagelser om att man “tvingat fram tvingande likvidationer av konton genom att manipulera priserna.”

“Vi har inte anledning till att, och har aldrig och kommer aldrig, manipulera priserna på någon av våra marknader”, sa man då.

Källa: https://www.coindesk.com/former-okex-chief-joins-rival-cryptocurrency-exchange-huobi/