Trons grundare vill rädda dApp-utvecklare från EOS och Ethereum

Trons grundare Justin Sun har via sin Twitter meddelat att hans bolag vill skapa en fond för att “rädda” dApp-utvecklare som arbetar på Ethereums eller EOS plattform. Villkoret ska vara att utvecklarna flyttar sina dAppar till Trons nätverk.

Drivna av Justin Suns förkärlek till framgångsrik självmarknadsföring samt bolagets framgångsrika förvärvsstrategi, där man tog över BitTorrent i juli månad, menar Tron att bolaget har gjort stora framsteg mot sitt mål att bygga ut infrastrukturen för ett genomgående decentraliserat internet.

Sun var dock nyligen involverad i en kontrovers till följd av sin aggressiva självmarknadsföring. Detta efter att han hintat om ett samarbete med den kinesiska internetjätten Baidu, bara för att kort därefter tvingas pudla och tillkännage att samarbetet endast gällde ett avtal om molntjänster. Han tilllkännagav även nyligen att basketlegendaren Kobe Bryant kommer att tala vid Trons kommande kryptokonferens under 2019.

Marknaden i stort har belönat Sun för hans operativa strategi, vilken har lett till att Tron har gått relativt bra sett till konkurrenternas resultat. Såväl EOS som Ethereum har minskat en hel del i värde på sistone. Framför allt EOS har gått dåligt på grund av att investerarna betvivlar nätverkets livslängd.

Även Ethereum har drabbats av den långvariga björnmarknaden. Dess medgrundare Joseph Lubin tillkännagav nyligen att hans uppstartsföretag ConsenSys, som utvecklar mjukvara för Ethereums nätverk, kommer att eliminera underpresterande projekt för att istället fokusera på de projekt som kan skapa ett mätbart värde.

Även om Lubin inte tvingas skära ner på sin personalstyrka, kommer alla projekt som backas av ConsenSys att rankas utifrån tre kriterier: intäkter eller avkastning på investering, positiv inverkan på Ethereums ekosystem, samt social nytta.

Även innan den nedåtgående trenden på marknaden började infinna sig, har Ethereum och Tron legat i fejd med varandra. Sun har tidigare bråkat offentligt på Twitter med Ethereums medgrundare Vitalik Buterin om påståenden om att Tron ska ha plagierat delar av sin vitbok från tidigare vitböcker från Filecoin och IPFS.

Källa: https://www.ccn.com/tron-founder-justin-sun-wants-to-rescue-dapp-developers-from-ethereum-eos/