Trons självständighetsdag: Den tionde största kryptovalutans huvudnät har aktiverats

Den tionde största kryptovalutan TRON (TRX), med ett marknadsvärde på 2,7 miljarder dollar, har aktiverat sitt huvudnät till följd av en migrering till dess oberoende publika blockkedja. Detta enligt ett blogginlägg från den 25 juni signerat Tron Foundation.

Tron Foundation kallar själva måndagen den 25 juni för sin “självständighetsdag”, då det var på denna dag som TRON flyttades till sitt huvudnät. Betaversionen av detta lanserades den 31 maj och är en del av kryptovalutans övergång bort från Ethereums blockkedja. Under denna övergångsperiod har utvecklarna tagit närmare fyra veckor för att säkerställa att kryptovalutans investerare har kunnat flytta sina ERC-20-tokens till det nya nätverket. Justin Sun, grundare av Tron Foundation, tillkännagav under gårdagen TRONs “självständighetsdag” på Twitter.

Enligt ovan nämnda blogginlägg har Tron Foundation tillhandahållit en plattform och skapat en kanal där intressenter kan ta emot den senaste informationen genom en 12 timmar lång livestream. I samband med denna livestream delades “ett mindre antal TRX” ut för att “medlemmarna i TRON-gemenskapen skulle kunna testa TRONs huvudnäts olika funktioner”, framgår det av bloggposten.

Flytten till det oberoende nätverket kommer sätta på prov TRONs påståenden om att man är en utmanare till Ethereum när det kommer till att tillhandahålla en publik blockkedjeplattform som stödjer utvecklingen av decentraliserade appar (dappar). Som TRONs utvecklare har hävdat, har deras interna tester visat att nätverket är “400 gånger snabbare” än Ethereums.

ERC-20-tokens är skapade för att uteslutande användas på Ethereums plattform. Dessa faller tillbaka på vissa standarder som låter dem delas, växlas mot andra tokens samt överföras till en kryptoplånbok. Även om ERC-20 även gör det väldigt enkelt att skapa nya tokens, finns det situationer där tokens oavsiktligen kan förstöras när de används som ett betalningsmedel för ett smart kontrakt. För att lösa detta problem arbetar Ethereum-gemenskapen på en ny standard vid namn ERC-223.

Källa: https://cointelegraph.com/news/tron-s-independence-day-tenth-largest-crypto-s-mainnet-activated