Trots förbud fortsätter Kina handla med kryptovalutor

Kinesiska investerare använder sig av virtuella privata nätverk (VPN) som ett viktigt verktyg för att kringgå de åtgärder som landets regering för närvarande tar mot handel med kryptovalutor, rapporterade den lokala nyhetsbyrån South China Morning Post (SCMP) om den 8 september.

Enligt SCMP, som hänvisar till rapporter från Shanghai Securities Times, har investerare börjat använder sig av Tether (USDT) som ett sätt att entra och lämna kryptomarknader. Med hjälp av ett VPN kan två investerare använda sig av en handelsplattform registrerad utanför Kina för att växla kryptovaluta mot fiatvaluta och vice versa.

“Två individer som bägge har genomgått en ‘känn-din-kund’-procedur hos en handelssajt skulle kunna växla fiatvalutor mot tether”, framgår det av nyhetsbyråns rapportering.

I ett distrikt i Peking har man med stöd av det allmänna förbudet mot handelssajter för kryptovaluta under den gångna månaden på lokal nivå bannlyst över 120 webbplatser tillhörande plattformar med inhemska kunder.

Detta menar handelssajten TideBits VD Terence Tsang enligt SCMP “riktar sig mot ett antal mindre handelssajter som har utgett sig för att vara utländska, men i själva verket verkar i Kina och hävdar att de har outsourcat sin verksamhet till ett kinesiskt företag.”

Å andra sidan finns det för tillfället inget framgångsrikt sätt att blockera ett VPN, vilket gör att smarta investerare fortsatt har tillgång till de förbjudna resurserna på nätet.

Kinesiska investerare har sedan myndigheterna först började motverka handeln med kryptovalutor i september 2017 använt sig av olika sätt att upprätthålla sin handel. De har bland annat använt Hong Kong som en bas för själva plattformarna, medan investerarna har använt sig av olika P2P-alternativ, någonting som den kinesiska regeringen nu också har bestämt sig för att motverka.

Källa: https://cointelegraph.com/news/despite-ban-china-keeps-trading-cryptocurrency-thanks-to-tether-and-vpns-says-report