Tysklands näst största handelsplattform lanserar avgiftsfri handelssajt

Den nästa största handelsplattformen i Tyskland, Börse Stuttgart, och bankinstitutet SolarisBank slår nu sina påsar samman för att skapa infrastruktur för en avgiftsfri handelssajt.

Vissa personer i kryptosfären välkomnar det faktum att stora banker ger sig in på kryptomarknaden, medan andra menar att detta går stick i stäv med kryptovalutornas decentraliserade natur. Det går dock inte att förhindra marknaden från att utvecklas och röra sig mot en allt högre grad av integration med de etablerade finansmarknaderna.

Cirka ett år från tillkännagivande till lansering

Det tillkännagavs förvisso redan i maj månad att en avgiftsfri handelssajt fanns på agendan. Men det är först nu som projektet på allvar har börjat ta form. Den tyska handelsplattformen Börse Stuttgart samarbetar alltså med bankplattformen SolarisBank för att förverkliga sin vision.

De bägge företagen planerar att släppa sin nya handelssajt under första halvåret 2019. SolarisBanks finansplattform kommer att utgöra grundplåten i den nya handelssajten.

Börse Stuttgart startade redan 1860 och är den nionde största handelsmarknaden i Europa. Lanseringen av den nya avgiftsfria plattformen tros kunna ytterligare stärka bolagets position på finansmarknaden.

Enligt ett pressmeddelande ska såväl Bitcoin som Ethereum gå att handla på den nya plattformen. Kunder kommer även erbjudas skydd upp till 100 000 euro.

Källa: https://www.ccn.com/germanys-second-largest-stock-exchange-is-launching-a-zero-fee-crypto-exchange/