Uppsving i Afrika för kryptovalutor

I Afrika har diverse kryptovalutor fått ett uppsving under den senaste tiden. Allt fler afrikaner har börjat äga och handla med dessa, och även när det kommer till lagstiftningen på området sker förändringar.

Analysföretaget Arcane Research och bitcoin-företaget Luno släppte nyligen en rapport i vilken man påpekade att Kenya, Uganda, Nigeria och Sydafrika nu tillhör de 10 länder i världen som i allra högst utsträckning googlar på sökordet “bitcoin”. I rapporten beskrivs Afrika som en kontinent vilken är “en av de, om inte den mest lovande regionen för anammandet av kryptovalutor”.

Många ser Afrika som en världsdel som trots sitt i dagsläget låga användande av kryptovalutor anses ha en väldigt stor potential. De bägge bolag som står bakom ovan nämnda rapport belyser även det faktum att kontinentens unga befolkning i kombination med frekventa finanskriser, misslyckade valutor, dyra betalsätt samt att många invånare saknar ett bankkonto är viktiga faktorer som kan driva på utvecklingen i denna riktning.

Handelsvolymerna har också mycket riktigt ökat runt om i Afrika på sistone. Bland annat väljer många kenyaner att göra valutaväxlingar mellan bitcoin och den kenyanska schillingen. Även i Egypten, Marocko och Nigeria har handeln ökat i storlek under de senaste veckorna.

Källa