Vad händer egentligen med Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV)?

Bitcoin SV har minst sagt haft en stark start på veckan. Enbart igår (tisdag) steg priset över 160 % upp till hela $460 och för en stund passerade även Bitcoin SV Bitcoin Cash som den största Bitcoin-forken.

Utöver den rekordstarka tisdagen har Bitcoin SV haft en fullständig rekordmånad med en ökning på hela 500 % vid toppen på $460. Även om priset gått ner en del sedan dess till nuvarande $335 så är den nuvarande ökningen för månaden på 340 % fenomenal.

Men varför rusar egentligen Bitcoin SV?

Teori #1: Craig Wright och ”The Tulip Trust”

Den ökände skaparen av Bitcoin SV, Craig Wright, har långt och länge hävdat att han står bakom pseudonymen Satoshi Nakamoto och att han är den ursprungliga skaparen av Bitcoin.

Hittills har han inte kunnat bevisa att han är den ursprungliga skaparen av Bitcoin – men en pågående rättegång avseende en förmögenhet i Bitcoin värd miljarder kan eventuellt ta oss ett steg närmare en eventuell identitet på Satoshi Nakamoto.

Förmögenheten, benämnd ”The Tulip Trust”, innefattar en rad Bitcoin-plånböcker som har mottagit några av de tidigast framtagna Bitcoinsen.

I den pågående rättsprocessen har Craig Wright fått fram tills den 3:e februari på sig att bevisa att han håller i de privata nycklarna för plånböckerna till ”The Tulip Trust”.

Denna nya rättsutveckling har tolkats av vissa att det faktiskt finns en reell chans att Wright faktiskt är Nakamoto (eller åtminstone närstående till Nakamoto) – och att han kommer att använda förmögenheten från ”The Tulip Trust” för att sälja Bitcoin och köpa Bitcoin SV.

Teori #2: Är pumpen enbart ren manipulation eller rent av en pågående ”exit scam”

Som motvikt till Bitcoin SV-supportrarnas teori finna det en bred massa av kryptofantaster som menar på att BSV:s prisutvecklingen är ren och skär manipulation.

Det teoretiseras om att framstående aktörer inom Bitcoin SV medvetet drivit upp priset baserat på de senaste nyheterna om ”The Tulip Trust” för att sedan sälja av hela innehavet och göra en exit – en så kallad exit scam.

Vad tror du själv ligger bakom Bitcoin SV:s rekordmånad?