Världens största banker förlorade tre gånger Bitcoins marknadsvärde i pandemin

Sedan coronaviruset bröt ut i världen har de 14 största bankerna på planeten förlorat motsvarande 5,5 biljoner kronor i marknadsvärde. Denna siffra är mer än tre gånger så hög som Bitcoins nuvarande marknadsvärde. Och den är nästan dubbelt så hög som alla kryptovalutors sammanräknade marknadsvärde.


Graferna ovan är hämtade från den brittiska sajten Buy Shares. Vad dessa grafer visar är hur marknadsvärdet för Bitcoin och några av världens största banker har utvecklats över tid. Mätningen startar den 19 december 2019 och sträcker sig fram till augusti 2020. I början av mätperioden hade sex banker på listan ett högre marknadsvärde än Bitcoin. I slutet av perioden stämmer detta endast för två av bankerna – Bank of America och JPMorgan Chase.

Datan från Buy Shares visar även att alla bankerna på listan har tappat miljardtals dollar i marknadsvärde på grund av coronapandemin. Under samma period har dock Bitcoins marknadsvärde stigit med 62 miljarder dollar. Detta motsvarar en ökning om 48 %.

Det är förvisso föga troligt att dessa giganter till storbanker kommer försvinna inom kort. Men vi kan vara helt säkra på att de tvingas kämpa med att omdefiniera vad de har att komma med för att framstå som attraktiva för sina respektive målgrupper.

Källa: Cointelegraph