Wall Streets intåg på kryptomarknaden kommer föra med sig biljoner, enligt Cardanos medgrundare

Charles Hoskinson, medgrundare av Cardano samt tidigare VD och medgrundare av Ethereum, skrev på Twitter att Wall Street i framtiden kommer föra med sig “tiotals biljoner dollar” till kryptomarknaden. Hans uttalande kommer efter att alla kryptovalutor minskat i värde och kryptomarknaden förlorat sammanlagt 13 miljarder dollar i marknadsvärde.

Hoskinson försökte försäkra förespråkare för krypto om att framtiden kommer se betydligt bättre ut i jämförelse med den nuvarande situationen. Intressant nog börjar ett antal företag och traders på Wall Street att få en mer positiv inställning till kryptovalutor. Mike Novogratz, tidigare chef på Wall Street och VD på Galaxi Digital Capital MAnagement, uttalade sig nyligen om att det är “närmast oansvarsfullt” att undvika att investera i kryptovaluta. Novogratz arbetade tidigare för Goldman Sachs innan han investerade 10% av sin förmögenhet i kryptomarknaden.

Förra månaden lämnade ännu en chef på Goldman Sachs, Richard Kim, Wall Street för att ta anställning på Galaxy Digital som operativ chef. Även Bar Smith, CNBC:s “kryptokung på Wall Street”, tror att institutionella investerare kommer börja investera på kryptomarknaden så fort marknaden regleras ordentligt.

Var de sjunkade kryptopriserna förväntade?

Hoskinson kanske inte är helt överraskad över de växlande värdena på kryptomarknadern. I januari i år förutspådde han att kryptomarknaderna skulle utsättas för en prisjustering samt en konsolidering. Han tillade att han detta skulle vara spiken i kistan för projekt som inte var byggda med starka affärsmodeller eller hade orealistiska mål.

Utvecklaren Charles Hoskinson är för närvarande VD för techbolaget Input Output HK. Där skapade han tillsammans med övriga teammedlemmar plattformen Cardano. Det är idag den sjunde största kryptovalutan, men även den har sjunkit i värde sedan januari månad. I skrivande stund är Cardano värd 0,130552 dollar, vilket innebär att den har ökat i värde med 3,72% under de senaste 24 timmarna.

Även Nick Szabo, pionjär när det kommer till kryptovalutor och utvecklare av smarta kontrakt, har delat med sig av sin åsikt. Han menar att Bitcoins volatilitet “kommer minska tills den mer speglar osäkerheten i fiat än sin egen”, tills osäkerheten i kryptovalutan elimineras.

Källa: https://www.ccn.com/wall-streets-entry-into-crypto-sector-will-bring-in-trillions-cardano-co-founder/