Coinmama

Coinmama är en engelskspråkig handelsplattform som låter dig handla med kryptovalutor. På sajten kan du enkelt köpa Bitcoin och andra digitala valutor med Visa, Mastercard, Apple Pay eller SEPA-betalning. En stor fördel med att använda just denna plattform är att det är enkelt att köpa kryptovalutor och företaget bakom plattformen verifierar din identitet inom cirka 30 minuter från det att du först har registrerat dig.

Den höga användarvänligheten gör användarvänligheten gör att Coinmama är ett utmärkt val av plattform för dig som ska köpa dina första Bitcoin. Om du är en mer avancerad använder kan det dock finnas fördelar med att använda andra handelsplattformar – du kan då skära ner lite på transaktionskostnaderna.

Om plattformen

Coinmama grundades i Israel 2013 och har sedan dess vuxit kraftigt i storlek som företag. Idag har bolaget 30-talet anställda och fler än 2 miljoner kunder världen över. Företaget är numera registrerat i Slovakien men ägs och styrs fortfarande av det israeliska bolaget New Bit Ventures.

Du kan som sagt använda denna plattform för att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor Men det är ingen traditionell handelsplattform utan Coinmama säljer de digitala mynten direkt till dig. Så ingen handel sker med andra ord på en öppen marknad där du kan handla med andra investerare.

Den främsta fördelen med att använda en tjänst som denna är att det är enkelt att köpa och  gå fort. Detta då du inte själv behöver hitta en köpare eller säljer i marknaden. Å andra sidan är avgifterna i regel högre än vad fallet är på andra handelsplattformar. Coinmama gör dock vad de kan för att skära ner på dessa kostnader i största möjliga mån. Genom att fortsätta läsa kommer du att få mer information om plattformens avgiftsstruktur.

Coinmama

För- och nackdelar med Coinmama

En nackdel med Coinmama är att plattformen har lite högre avgifter än vissa andra plattformar. Binance och Coinbase är två exempel på handelsplattformar för kryptovalutor som i dagsläget har avsevärt lägre transaktionsavgifter.

Å andra sidan är den stora fördelen med Coinmama just det faktum att plattformen är väldigt användarvänlig och enkel att använda. Det gör att denna plattform i första hand lämpar sig väldigt väl för nya investerare på kryptomarknaden. Om du är ny i gemet och enkelt vill kunna köpa lite Bitcoin eller Ethereum är detta alltså en bra plattform för ändamålet.

Om handel med kryptovalutor på Coinmama

Dessa är de kryptovalutor som du kan köpa via Coinmama:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Ethereum
  • Ethereum Classic
  • Cardano
  • Litecoin
  • Tezos

Du kan även sälja kryptovalutan Bitcoin till Coinmama.

Avgifter

När du använder handelsplattformen Coinmama behöver du inte oroa dig för att utsättas för dolda avgifter. All information om de kostnader som är förenade med handel på plattformen specificeras tydligt på hemsidan. Där står exakt vad saker och ting kostar och vilka avgifter som tillkommer.

När du gör ett köp hos Coinmama betalar du en provision på upp till 3,90 % av köpesumman. Motsvarande siffra vid försäljningstransaktioner är 0,9 %. Utöver dessa kostnader tillkommer även en avgift på 5,0 % om du gör transaktioner med en låst kryptokurs samt omedelbar leverans av den digitala valutan. Avgiften läggs automatiskt till när du väljer betalningsmetod så du ser direkt på skärmen vad den total kostnaden blir.

Värt att notera är att du behöver betala skatt på din handel med kryptovalutor. Dina vinster ska deklareras till Skatteverket och du ska betala 30 % skatt på vinsterna. Mer information om vinstskatt kan du ta del av på Skatteverkets webbplats.

Insättningar och uttag

Coinmama tillhandahåller betalningar med kort såsom Visa och Mastercard. Du kan även välja att göra en banköverföring (en s.k. SEPA-betalning) eller att betala med Apple Pay. De valutor som du kan göra insättningar och uttag i är: euro, amerikanska dollar, brittiska pund, australiensiska dollar, kanadensiska dollar och japanska yen.

Kundtjänst

Coinmamas kundtjänst är väldigt kunnig och trevlig. Den är dock engelskspråkig så du kan inte räkna med att kunna få kundservice på svenska. Men så länge du nöjer dig med engelska är kundtjänsten formidabel på alla sätt och vis.