TenX (Pay)

Konvertera och spendera kryptovaluta, När som helst – Var som helst.

 

Det finns flera kryptovalutor som är utvecklade för att användas som digitala pengar. Däremot finns det relativt få butiker som tar emot kryptovaluta vid betalning. En lösning på detta problem har TenX då de erbjuder ett betalkort som ges ut tillsammans med VISA och MasterCard och därmed kan användas över hela världen. Från ditt konto dras kryptovaluta vid betalning – men mottagaren får nationell valuta på sitt konto.

Det finns flera kryptovalutor som är utvecklade för att användas som digitala pengar. Däremot finns det relativt få butiker som tar emot kryptovaluta vid betalning. En lösning på detta problem har TenX då de erbjuder ett betalkort som ges ut tillsammans med VISA och MasterCard och därmed kan användas över hela världen. Från ditt konto dras kryptovaluta vid betalning – men mottagaren får nationell valuta på sitt konto.

Ett smidigt kort som gör det enkelt att spendera kryptovaluta. Dessutom ett kort som ger ”bonus” för de som har dess tokens.

Framtida värde på token

Fördelen att äga TenX token (Pay) är att man får ta del av deras belöningssystem. Alla med kortet får 0,1% i bonus, utbetalat i Pay. Men de som har Pay får även ta del av deras ”Community Reward”. Vid varje köp avsätts 0,5% av köpesumman till denna ”fond” . Den betalas sedan ut till alla som har dess tokens utifrån hur många man har. Utbetalning sker i Ether.

Det som avgör ”avkastningen” är alltså hur populärt kortet blir, hur mycket användarna köper med kortet samt antal tokens.

tenx reward

Appen

Appen är grunden för att kunna använda de tjänster som TenX erbjuder. Härifrån kan man betala och ta emot pengar, beställa kort m.m.

Valutor

När TenX lanserades gick det enbart att överföra Bitcoin till kontot varifrån det sedan drogs när kortet användes i handeln. Men de sa redan tidigt att fler valutor skulle interageras vid ett senare skede. I slutet av 2017 fanns stöd i appen för Ether, ERC20-tokens och Dash även om insättningar då inte gick att göra i dessa valutor.

Säkerhet

Första gången som inloggning sker på en ny enhet måste detta verifieras genom att man begär en kod via SMS eller mail via appen. Du anger därmed det telefonnummer eller mailadress som du registrerat på ditt konto och får en kod.. Därefter kan inloggning ske.

Detta skapar även en säkerhet och flexibilitet. Du kan använda vilken telefon som helst som har appen nerladdad och skulle telefonen bli stulen kan du logga in via annan telefon och eventuellt spärra kontot. Det enda du behöver ha tillgång till är din mail.

För de som inte vill ha appen helt olåst (vilket inte rekommenderas) kan antingen PIN-kod eller fingeravtrycksavläsning aktiveras. Detta krävs då varje gång appen ska öppnas. Däremot är du inloggad så länge som du inte väljer att aktivt logga ut. Väljer du att logga ut måste ny kod begäras, som nämnts ovan.

Betala/Överföra

Alla transaktioner som sker med TenX-kortet kommer att registreras på appen på samma sätt som ett betalkort registrerar alla betalningar som dras från ett bankkonto. Utöver kortbetalningar går det även att överföra direkt till annan wallet. Enklast är då att scanna QR-koden till mottagarens konto och därefter ange summa och skicka summan. Ett alternativ är att ange mottagarens kryptoadress.

Du kan även skapa en kryptoadress/QR-kod som du skickat till någon som är skyldig dig pengar för att den personen direkt ska kunna överföra korrekt summa.

Beställa Ten X Kort

tenx-kortDen stora fördelen med TenX är deras betalkort. Med kortet är det lika enkelt att handla med kryptovaluta som med Fiatvaluta. Vid betalning konverteras kryptovalutan till nationell valuta och mottagaren får den summa som efterfrågas vid betalning. Från ditt konto kommer däremot vald kryptovaluta att minska i totalsumma.

Kortet beställs direkt via appen. Börja med att överföra ett belopp i Bitcoin motsvarande drygt 15USD till ditt Tenx-konto. Det är nämligen vad kortet kostar att beställa och betalning sker exakt vid beställningstillfället. Det kan sedan ta några veckor till någon månad till att kortet skickas ut. Ett kort som ges ut i samarbete med VISA och MasterCard och som därmed kan användas över hela världen.

Betala med TenX kortet

Vid uttag I automater uppstår en kostnad på 2,75 Euro per uttag. Något valutaväxlingspåslag förekommer däremot inte. Någon transaktionsavgift uppstår inte heller vid betalning/överföring. Detta är en fördel då överföring och betalning med Bitcoin vanligtvis skapar relativt stora avgifter.

Eventuella konkurrenter

TenX är inte enda kortet som kan användas för att spendera kryptovaluta. Det finns även andra kort som både har fördelar och nackdelar. Däremot har TenX kommit längre i utveckling än många av dess konkurrenter. Exempel:

  • Monaco – Betalkort kopplat till VISA och som finns i flera olika varianter. Kortet ”Midnight Blue” är kostnadsfritt, fri från uttagsavgift upp till 200 USD men har vissa begränsningar gällande betalning. Kortet har inte heller någon bonus. Andra kort från Monaco är Ruby Steel, Precious Metal och Obsidian Black. Det sista är det bästa kortet och ger 2% i cashback, har reseförsäkring och är utan årsavgift. Uttag kan göras på 1000 USD per månad utan avgift.
  • Shakepay – Ett ”pre-pay”-kort som stöder Bitcoin, Dash, Ether och Litecoin. Kan både användas online och i fysiska butiker.
  • Shift Card – Första amerikanska kontokort som kunde hantera Bitcoin. Kortet kopplar du mot ditt konto på Coinbase så överföring till något speciellt kortkonto behöver alltså inte ske. Det går även att koppla kortet till Dwolla. Det kostar 10 USD och har 2,5USD i uttagsavgift. Valutapåslaget är 3% vid internationella köp.