Markets.com

Markets.com är en onlinemäklare vars plattform kan användas för handel med CFD:er. Det bolag som ligger bakom sajten heter Safecap Investments Limited och är baserat på Cypern. Bolaget är licensierat av cypriotiska CySEC och sydafrikanska FSCA. För konsumenter hemmahörande i ett EU-land gäller den cypriotiska licensen, och pengarna på ditt konto, upp till 20 000 euro, är skyddade  om företaget skulle gå i konkurs.

De finns goda skäl till att Cypern har fler nätmäklare än många andra EU-länder, däribland juridiska och skattemässiga orsaker. I allmänhet anses det inte alltid optimalt att en nätmäklare endast regleras på Cypern, men Markets.com har vidtagit åtgärder för att öka sin transparens.

TradeFX, det bolag som tidigare ägde Safecap Investments Limited, det cypriotiska bolag som i sin tur äger Markets.com, har köpts upp av spelföretaget Playtech. Playtech är inte bara en kända spelutvecklare utan även ett stort bolag som är listat på Londonbörsen. Detta är positivt för dig som använder Markets.com då de bolag som listas på stora börser är tvungna att vara mer transparenta än andra bolag. Å andra sidan saknar alltså moderbolaget Playtech erfarenhet av finansbranschen.

Plattform för flera enheter och skydd mot negativt saldo

Handel kan ske via den webbaserade plattformen samt via Markets.coms appar för Android och iOS, vilka finns att ladda ner från respektive mobila operativsystems appbutik.

Markets.com mobila enheter

Markets.com erbjuder också sina konsumenter ett skydd mot negativt saldo. Det innebär att du inte kan förlora mer pengar än vad du har på ditt konto på plattformen. Detta kan för många framstå som någonting självklart, men faktum är att de flesta mäklare inte erbjuder denna garanti.

För- och nackdelar med Markets.com

Till fördelarna med Markets.com hör faktorer som att det är lätt, och går snabbt, att öppna ett konto på sajten. Denna plattform har även en av de bättre avgiftsstrukturerna på marknaden för handel med CFD:er. Du får dessutom ett skydd mot negativt saldo.

De främsta nackdelarna med Markets.com är att plattformen inte regleras av förstklassiga finansmyndigheter, att du enbart kan handla med CFD:er och att avgiftsstrukturen inte är särskilt transparent.

Vi kan rekommendera denna plattform för dig som vill börja med CFD-handel.

Så öppnar du konto hos Markets.com

Hos Markets.com är lägsta möjliga placering 100 euro, vilket gör sajten tillgänglig även för mindre investerare. Det är väldigt enkelt att öppna ett konto på plattformen.

Du behöver ange följande information:

  • persondata
  • ekonomisk information
  • erfarenhet av handel med värdepapper

Markets.com registrering

Du får avslutningsvis genomgå ett litet test där dina finansiella färdigheter utvärderas.

Därefter behöver du ställa in din hävstång. Du kan välja mellan 1:50, 1:200 eller 1:300. Värt att notera är att du vid behov kan justera hävstången vid ett senare tillfälle.

Tillgängliga underliggande tillgångar hos Markets.com

Alla de finansiella produkter som tillhandahålls av Markets.com bygger på CFD:er. På plattformen erbjuds du handla med CFD:er som baseras på aktier, ETF:er, index, råvaror, valutor och kryptovalutor såsom Bitcoin, Ether och Litecoin.

Värt att känna till är att CFD:er är komplexa instrument som har en hög inneboende risk. 73% av alla investerare förlorar pengar vid handel med CFD:er på denna plattform. Det är viktigt att du känner till hur CFD:er fungerar och är införstådd med huruvida du är beredd att riskera förlora dina investerade pengar.

Om handel med aktier på Markets.com

Likt andra CFD-mäklare bestämmer Markets.com vilka aktier de tillhandahåller CFD:er för. Detta ger ett något begränsat utbud. Denna mäklares utbud av CFD:er är dock helt okej. Det finns såväl mäklare med större utbud som de med mindre utbud på marknaden.

Om handel med kryptovalutor på Markets.com

Markets.com låter dig handla med CFD:er på kryptovalutor. Du kan på detta vis handla såväl Bitcoin som Dash, Ether, Litecoin och Ripple. Alla kryptovalutor förutom Ripple kan handlas i både euro och amerikanska dollar. Exponeringsgränsen per konto för CFD:er där kryptovalutor är det underliggande instrumentet är 2 000 dollar. Undantaget från denna regel är Bitcoin-terminer.

Avgifter

Markets.com debiterar ingen handelsavgift eller kommission utan allt är inkluderat i spreaden. Den enda avgiften som tillkommer är en rollover-avgift som du debiteras när du handlar med CFD:er. Du debiteras dock inte för andra avgifter som är frikopplade från själva handeln, såsom en avgift för inaktivitet eller uttagsavgifter. Detta är ett stort plus med Markets.com och någonting som vi gärna skulle se att andra leverantörer tar efter.

Insättningar och uttag

På Markets.com kan du göra insättningar i följande valutor: euro, amerikanska dollar, brittiska pund, kanadensiska dollar och japanska yen. Du kan använda dig av såväl kreditkort som gireringar, Webmoney och ett antal lokala betalningsmetoder vid insättning.

Om du väljer att göra en banköverföring kan externa bankavgifter i vissa fall tillkomma. Vid insättning om mer än 2 500 dollar står dock Markets.com för dessa kostnader.

Det är lika enkelt att göra uttag som insättningar på Markets.com Du gör en uttagsbegäran varpå dina pengar kommer att skickas till dig via den betalningsmetod som du använder i samband med din insättning. Hur lång tid det tar att göra ett uttag beror på vald insättningsmetod.

Kundtjänst

Via Markets.coms supportcenter kan du få svar på alla dina frågor. Där finner du såväl svar på vanliga frågor som olika sätt att kontakta plattformens kundtjänst. De kontaktvägar som du erbjuds är livechatt eller e-postkontakt via ett kontaktformulär. Kundtjänsten har öppet dygnet runt 5 dagar i veckan.

Sammanfattning

Markets.com är en mäklare som är att rekommendera om du enbart vill fokusera på handel med CFD:er. Mäklaren har en lättanvänd plattform och är mer transparent än de flesta andra CFD-mäklare på nätet.

Du får dessutom ett skydd mot negativt saldo, någonting som är viktigt när du handlar med hävstång. Mäklarens avgiftsstruktur är dessutom väldigt konkurrenskraftig. Det enda negativa vi har att säga om Markets.com är att sajten inte regleras av en förstklassig finansmyndighet utan enbart den cypriotiska och den sydafrikanska finansmyndigheten.

Med tanke på att lägsta möjliga placering är blott 100 euro kan det dock vara värt att testa plattformen.