”76.4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.”

Öppna konto hos Plus500.se

Introduktion av Plus500

Plus500 är ett israeliskt företag som grundades år 2008 och idag är en av de största mäklarna av CFD:er. De har bra handelsvillkor och erbjuder en flexibel och modern handelsteknik. Plus500CY Ltd är auktoriserat och reglerat av CySEC (#250/14).

När du använder Plus500 för dina handelsaffärer kan du känna dig trygg i vetskapen att företagets app är en av de högst rankade handelsapplikationerna för CFD:er i både AppStore och Google Play.

Om du inte handlat med CFD:er tidigare kan det kännas svårt att veta var man ska börja. I denna guide förklarar vi begreppen och funktionerna på ett lättförståeligt, men ändå intressant sätt.

plus500

Dessa priser är endast illustrativa och är tänkta att ge en bild av plattformens användargränssnitt.

  • Vad du ska tänka på innan du börjar?
    Handel med pengar eller andra tillgångar innebär alltid en risk. Det är viktigt att du inte investerar större volymer än vad du potentiellt har råd att förlora. Plus500 är skyldiga att uppfylla EU:s krav på negativt saldoskydd. Du kan därmed inte förlora mer än ditt kontosaldo. Du bör inte investera pengar som du tror dig behöva på kort sikt. Att spekulera är alltid ett långsiktigt projekt. Ha inte orealistiska förväntningar på din handel. Förvänta dig inte att bli ekonomiskt oberoende över en natt. Att bli en framgångsrik aktiehandlare tar tid.
  • Vad är CFD:er och kryptovaluta?
    CFD står för “Contract for difference”. Det är ett deriveringsinstrument som ger dig som investerar möjligheten att spekulera i prisförändringar, till exempel köpa billigt och sälja dyrt. Tillgångarna som används när du köper och säljer kan vara aktier eller valutor. En populär så kallad kryptovaluta är Bitcoin. En kryptovaluta är en digital valuta. När du handlar eller använder Bitcoin kan du betala över internet, utan någon inblandning från tredje part.
  • Hur Plus500s plattform fungerar
    När du har bestämt dig för att Plus500s plattform är rätt för dig finns det två sätt att komma igång: välj mellan ett demokonto och ett konto där du investerar riktiga pengar. Om du inte spekulerat tidigare rekommenderar vi starkt att du först testar på demokontot. Där kan du bekanta dig med Plus500:s plattform och i lugn och ro utveckla en förståelse för hur programvaran fungerar.

Gränssnittet är användarvänligt och modernt. Plus500 har medvetet valt att skala bort det onödiga från sin plattform för att göra det så enkelt och bekvämt för dig som möjligt att köpa och sälja. Din vinst, förlust och instrumentvärden visas överskådligt via stapel- eller linjediagram. Du kan följa utvecklingen i realtid och snabbt sätta in nödvändiga åtgärder, om det skulle behövas.

Dessa priser är endast illustrativa och är tänkta att ge en bild av plattformens användargränssnitt.

Riskhanteringsverktyg – hur fungerar det?

När du känner dig redo kan du ta steget vidare till det ”riktiga kontot”.

För att få ut det mesta av din spekulation är det viktigt att du förstår hur de olika verktygen fungerar. De kan nämligen vara en stor strategisk tillgång.

När du valt ett finansiellt instrument kan du välja en mängd olika tillägg. Du kan välja ”stopwin”, ’stäng vid vinst’ på svenska, för att stänga handeln för det specifika instrumentet, när den når önskad vinst. ”stoploss”, ’stäng vid förlust’ på svenska, fungerar på motsatt vis. Då stängs handeln när den når en viss förlustnivå. På så sätt kan du begränsa förlusten eller maximera vinsten beroende på om du köper eller säljer.

Vill du ha stenkoll på kursen kan du välja guaranteed stop-loss. Det innebär att du sätter en absolut nedre gräns för dina förluster. Det är en värdefull funktion om du spekulerar på ombytliga marknader.

stängda positioner

Dessa priser är endast illustrativa och är tänkta att ge en bild av plattformens användargränssnitt.

Prisbevakningar

Avslutningsvis erbjuder Plus500 prisbevakningar. En prisbevakning är ett integrerat bevakningssystem som övervakar kursen och gör dig uppmärksam på förändringar. Den stänger inte din handel, den varnar endast när kursen når vissa förutbestämda värden. Du kan själv ställa in dess toleransnivå. Du kan bestämma om varningen ska vara i kronor eller i procent av värdet.

Insättningar och uttag

När du vill sätta in eller ta ut ditt kapital från Plus500 kan du göra det med hjälp av betrodda lösningar så som VISA, MASTERCARD, PayPal, Skrill eller banköverföring.

Att göra en insättning är enkelt. Det enda du behöver göra är att klicka på ”betalmedelshanteraren” och sedan på ”sätt in”. Välj sedan önskat belopp och följ instruktionerna på skärmen för att fullfölja insättningen. Att ta ut pengar fungerar på ett likartat sätt.

Den tidsram inom vilken Plus500 hanterar en uttagsbegäran är vanligtvis begränsad till en arbetsdag. Detta för att Plus500 ska kunna utföra olika säkerhetskontroller innan betalningen påbörjas. Tidsramen för när du får betalningen varierar beroende på vald betalningsmodell och hur lång tid det tar för tredje part att processa betalningen.

kontoöversikt plus500

Dessa priser är endast illustrativa och är tänkta att ge en bild av plattformens användargränssnitt.

Provision och ”Spread”

Oftast när du handlar med aktier eller derivatinstrument så betalar du en provision till mäklaren som sköter handeln åt dig. Plus500 tar i dagsläget  ut en provision när du handlar och du betalar även en så kallad Spread. För dig som investerare är spreaden en kostnad medan den för mäklaren blir en intäkt. Spreaden är ett uttryck för skillnaden mellan köp och säljpris. Som du kan se i exempelbilden nedan så tar Plus500, i skrivande stund, ut en spread på 57,28 USD (10927,14 USD – 10869,86) vilket motsvarar 0,52%, när du handlar med deras Bitcoin CFD.

Plus500 debiterar även vissa ytterligare avgifter för behållandet av CFD:er över natten, valutakonvertering, aktiehandelsprovision, inaktivitet och garanterad stopporder. Du hittar mer information om deras avgifter på https://www.plus500.com.cy/sv/FAQ/FeesCharges/DoYouChargeAnyFees.

plus500

Dessa priser är endast illustrativa och är tänkta att ge en bild av plattformens användargränssnitt.

Kontakt och kundtjänst

Plus500 vet att man måste hålla en hög servicenivå för att etablera ett gott rykte och ett starkt varumärke. Kundtjänsten är öppen dygnet runt och det är enkelt komma i kontakt med en handläggare via e-post eller chatt. Support erbjuds på 16 olika språk. Plus500 har också tagit fram ett gäng FAQ-frågor som översatts till flera språk. Chansen är därför stor att du hittar svaret på din fråga där.

Fördelar/nackdelar
+ Tillgång till demokonto
+ Användarvänlig och modern handelsplattform
+ Ett välsorterat utbud av CFD:er

– Inget handelsundervisningsstöd

Öppna konto hos Plus500.se

”76.4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.”