Österrikiska kryptobolaget Bitpanda reser 170 miljoner dollar

Det österrikiska kryptobolaget Bitpanda har lyckats resa 170 miljoner dollar (motsvarande 1,4 miljarder svenska kronor) genom en finansieringsrunda. Detta gjordes i syfte att finansiera bolagets fortsatta tillväxt på de internationella marknaderna. Den senaste finansieringsrundan leddes av Valar Ventures, ett riskkapitalistbolag som backas upp av PayPals medgrundare Peter Thiel.

Enligt Bitpanda själva är bolaget numera Österrikes första enhörning, d.v.s. det första bolaget i landet att uppnå en värdering som överstiger 1 miljard dollar.

I och med detta tillskott av kapital är Bitpanda nu redo att expandera i Europa. Man planerar att öppna kontor i Berlin, London, Paris, Barcelona och Berlin. Förutom sitt huvudkontor i Österrike finnas man redan idag representerade i såväl Spanien som Frankrike, Turkiet, Polen och Italien.

Utöver att försöka expandera globalt planerar Bitpanda även att lansera nya produkter på sin plattform inom en snar framtid. Till exempel vill man göra det möjligt för sina användare att handla med andelar i aktier samt ETF:er.

Bitpanda grundades 2014 och fokuserade initialt på att tillhandahålla tjänster för handel med kryptovalutor såsom Bitcoin. Under de senaste åren har företaget dock utvecklat sin portfölj till att involvera allt fler investeringar.

Källa: Cointelegraph