nolimitcoinNo Limit Coin (NLC2) är den valuta som används på spelportalen Cryptofantasysports.com. En portal där det erbjuds spel i Fantasy Sport. Utifrån den funktionen kan det alltså jämföras med att Svenska Spel skulle ha en valuta som man enbart skulle användas för spel via Svenskaspel.se.

Men utöver att vara valutan inom spelportalen finns även andra fördelar så som snabb och billig överföring samt Proof of Stake.

Eftersom No Limit Coin är så starkt knuten till spelplattformen CryptoFantasySport behöver man se på plattformens tjänster och funktion för att kunna avgöra valutans ”framtid” och värde.

 Vad är Fantasy Sport?

Fantasy Sport innebär att du som spelare tar ut en laguppställning av exempelvis fotbollsspelare inför en turnering eller omgång. Är det exempelvis en omgång inom Premiere League som ska spelas får du välja ut ett antal spelare från de lag som kommer att spela denna omgång.

Du kan exempelvis ha målvakten från Manchester United, en back från Chelsea, två mittfältare från Liverpool osv. Inför en omgång får du en viss summa (exempelvis 6 miljoner) att köpa spelare för. Eftersom spelarna är olika bra värderas de olika mycket vilket gör att du måste planera hur pengarna bäst ska investeras.

nolimit coin spel

För varje laguppställning man skapar och deltar med i tävlingen betalas en viss summa vilket blir den pott som delas ut i vinster.

Vad som avgör vem som vinner en omgång är hur spelarna presenterar på planen. Om den back du valt i din uppställning gör mål kan det exempelvis innebära att du får 5 poäng, om målvakten håller nollan får du 10 poäng osv.

Kortfattat gäller det alltså att välja ut de spelare man tror kommer att prestera bäst inom den period som turneringen pågår.

nolimitcoin banner

Fördelar med No Limit (NLC2)

 • Snabbt och billigt

De flesta kryptovalutor framhålls som snabba och billiga. NLC2 är inget undantag. De skriver att transaktionerna är ”Super-fast” och att det sker med ”Ultra Low Transaction Fee”. Det är en fördel men knappast valutans unika eller primära fördel.

Om en spelare idag har pengar på ett traditionellt spelkonto behöver dessa tas ut för att sedan skickas till en annan spelare varpå den kan sätta in det på sitt spelkonto. Överföringar som tar tid och pengar. Genom att skicka NLC2 via en wallet går det blixtsnabbt och med minimal kostnad. Från att du tar ut dina NLC2 till din vän har dem på sitt konto behöver det inte tar mer än 10 minuter.

 • No Rake Poker

Den första tjänst som lanserades var Fantasysport. Sedan dess har även poker lanserats. En poker som spelas helt utan rake vilket därmed betyder att ingen avgift betalas för de turneringar man är med i.

 • Proof of Stake

I och med att man har Proof of Stake kan en avkastning på 4% lovas till de som håller No Limit Coin i en wallet. Så länge de är inne på plattformen ges alltså ingen avkastning men när de tas ut och hålls i en wallet ges avkastningen. Det finns wallet både till Windows, Mac, Linux och på webben. Däremot ger inte webbtjänsten någon avkastning.

nolimitcoin wallet

 • Lägst rake

Genom att använda blockkedjetekniken kan avgiften för att spela Fantasy Sport på Cryptofantasysports.com hållas till hälften så hög som hos dessa konkurrenter. Överlag är avgiften hos klassiska spelsidor 10 % medan No Limit Fantasy Sport har en avgift på 5 % och vid ”head to head” går det att komma ner till 2,5 %.

 • Köp Altcoin direkt med kort

Många upplever det ganska svårt att köpa mindre kryptovalutor men här har man valt en extremt enkel väg. Det är nämligen lätt att köpa No Limit Coin via Visakort, MasterCard eller AliPay direkt på hemsidan.

no limit coin visakort

 • Fantasy Crypto

I likhet med hur man kan välja ut ”rätt” laguppställning och vinna NLC2 finns även möjligheten att tävla i kryptovalutor. Varje spelare (som betalar en viss summa till den totala vinstpotten) får 100 000 USD att investera i kryptovalutor. Den som sedan har mest värde på dessa när omgången är slut vinner. Ett sätt att lära sig mer om kryptovalutor samtidigt som spänningen finns där med tävlingsmomentet.

 • Har en färdig produkt

Till skillnad mot de flesta andra coins har No Limit Coin en färdig produkt och tjänst. Med dessa coins går det att spela Fantasysport mot andra spelare. Här finns en färdig tjänst och en coin som implementerad i denna tjänst. De har alltså kommit mycket långt i förhållande till mängder andra coins och tokens. De flesta projekt mynnar inte ens ut i någon fungerande produkt/tjänst.

 • Fortfarande inte på större handelsplatser

I april 2018 gick det att köpa/sälja NLC2 på Croptopia, YoBit, C-Cex, Coinexchange och CryptoBridge. Ingen av dessa är någon av de större handelsplattformarna. Kan de lyckas etablera sig på någon större kan handeln mycket väl öka rejält vilket kan påverka kursen positivt.

 • Prova gratis med Välkomstbonus

De som registrerar sig på spelportalen får 10 NLC2 direkt efter registrering. Det blir ett sätt att locka nya spelare och en möjlighet att prova på spelandet utan att riskera egna pengar.

Nackdelar och konkurrenter

 • Slåss mot ett ”monopol”

Även om spelare från hela världen kan köpa/sälja NLC2 samt spela på dess plattform så vänder sig tjänsten i första hand mot den amerikanska marknaden. På den marknaden finns idag två jättar som äger ca 90 % av allt spelande inom fantasysport. Att slå sig in på en marknad där en eller ett par få aktörer dominerar är alltid mycket svårt.

 • Kryptobaserat (volatiliteten är stor)

Även om det finns ett flertal skillnader mellan CryptoFantasySports mot andra aktörer så är den fundamentala skillnaden att denna spelportal enbart erbjuder spel mot kryptovaluta. Överlag har kryptovaluta en hög volatilitet och detta inte minst de mindre valutorna (vilket NLC2 är).

Spelare kan lockas hit av lägre avgifter men samtidigt kan kursen ändras rejält – både upp och ned. Du kan alltså köpa NLC2 för 1000 kr, dubblera summan vi flera vinster och sedan ta ut detta och ha 900 kr… Allt beroende på hur kursen ändrats medan du haft dessa coins…

De som spelar på odds, casino eller fantasysport är ofta risktagare men vill de både riskera sina pengar i spelandet och i eventuella kursändringar?

 • Regleringar?

Med olika regleringar kan spelportalen både bli mindre attraktiv och mer svårtillgänglig. Som det är nu är det enkelt att köpa NLC2 via hemsidan och därmed direkt komma igång med spelandet. Men vad händer om detta regleras så att de inte kan erbjuda denna möjlighet? Allt inom spelindustrin är generellt mer reglerat än andra branscher.

No Limit Coin – Planering för framtiden??

I början av 2018 lanserades tjänsten Fantasy Crypto och NLC2 listades på flera handelsplatser. Det var även nu som Pokern för första gången blev tillgänglig. Kursen gick kraftigt upp när nyheten om pokerlanseringen publicerades i mitten av april. Det var däremot enbart en förinformation inför lanseringen någon månad senare.

Enligt planerna ska de under 2018 och 2019 lansera MMA, Cricket, och flera andra sporten. Man har även som mål att NLC2-betalkort ska kunna erbjudas samt att E-sport även implementeras i utbudet.

Spelsidans framtid handlar alltså till stor del om hur många spelare man kan attrahera. Det gäller då både de som aldrig spelat förr samt att få erfarna spelare att se fördelarna med en plattform med lägre avgifter. Värdet på dess coin bör till stor del sitta ihop med tjänstens popularitet och utveckling.

En stor fördel är iallafall att de än så länge kunnat lansera de tjänster och förbättringar de planerat helt efter deras långsiktiga plan.

Var går det att köpa No Limit Coin?

Till skillnad mot de flesta altcoins så är det enkelt att köpa No Limit Coin eftersom det kan ske direkt via cryptofantasysports.com efter att man gratis registrerat ett konto. Det finns däremot en fördel att köpa på en handelsplats och sedan överföra till sitt konto på spelsidan. Detta eftersom priset via hemsidan är ca 10 % dyrare än marknadspriset på handelsplatserna.

Bland annat kan de köpas på Cryptopia, CryptoBridge och Coinexchange