PlanB tror på fortsatt uppgång för Bitcoin

Priset på Bitcoin (BTC) har sjunkit en del på sistone men ser nu ut att kanske vara på väg uppåt igen. Och tjurrusningen i denna kryptovaluta behöver inte nödvändigtvis vara över än, åtminstone inte om man ska tro kryptoanalytikern PlanB. I fredags släppte PlanB en tweet som påminner om att ingenting går upp i en rak linje.

PlanB är känd inom kryptovärlden för sin modell Bitcoin Stock-to-Flow, även känd som S2F. Modellen förutspår i grund och botten Bitcoins prisutveckling i förhållande till dess halveringar och den minskade tillgången på BTC.

Tidigare under månaden nådde Bitcoin ett nytt rekord då kryptovalutan den 14 april var värd knappt 65 000 amerikanska dollar per coin. Under den efterföljande veckan föll dock priset nedåt igen och till fredagen den 23 april hade det sjunkit med närmare 26 % till 47 500 dollar. Men PlanB hävdar alltså att denna utveckling inte går stick i stäv med utvecklingen i tidigare cykler av uppgångar i BTC.

Till exempel tappade Bitcoin i värde med närmare 40 % i september 2017. Detta efter stora uppgångar i priset, men därefter fortsatte BTC att öka i värde under nästkommande månaderna. Först under det efterföljande året hamnade valutan på nytt i en björnmarknad.

Källa: Cointelegraph