Bitcoin kan bli värd 400 000 dollar under 2021

En analytiker på Bloomberg hävdar att priset på Bitcoin är på väg uppåt och att kryptovalutan kan bli värd hela 400 000 dollar i år. Detta förutsatt att kursen följer sin nuvarande trend. Enligt analytikern ifråga har Bitcoin varit ett av de säkrare alternativen för investerare under de senaste månaderna.

Det är den seniora råvarustrategen Mike McGlone som står bakom påståendet. Han menar att kryptovalutan håller på att bli en tillgång för tider då investerare vill dra ner på risken i sina investeringar. Detta är förstås någonting som är på tapeten efter ett år med kraftiga uppgångar på världens börser. McGlones uttalande står därmed i kontrast till den vanliga harangen om att Bitcoin skulle vara en väldigt volatil tillgång.

McGlone har tagit fram en graf över Bitcoins historiska trender och dess möjliga fortsatta kursresa. Enligt honom indikerar denna data en väldigt ljus framtid för kryptovalutan. Han sticker till och med ut hakan och påstår att Bitcoin skulle kunna nå en ny topp på hela 400 000 dollar redan under 2021. Bakgrunden till hans påstående tros vara att allt fler institutionella investerare har börjat investera i BTC.

Andra analytiker har på senare år haft mer konservativa prognoser av Bitcoins värdering. Prognoserna har vanligtvis legat på omkring 55 000 till 60 000 dollar som högst. Men tvillingarna Winklevoss har dock tagit sikte på en högre prisnivå än så – de menar att BTC kommer passera en värdering på 500 000 dollar och därmed ta över guldets plats som den främsta råvaran.

Tiden får som bekant utvisa vem som har rätt i denna fråga. Helt klart är i alla fall att kryptovalutans volatilitet och styrka ger Bitcoin goda möjligheter att få fler investerare intresserade och därmed nå nya höjder i framtiden.

Källa: Coininsider