Miningbolaget Ebang lanserar kryptobörsen Ebonex

Ebang är ett företag som levererar miners till grävsugna konsumenter och företag. Nu har de även bestämt sig för att lansera sin alldeles egna kryptobörs. Ebonex, som börsen heter, har tidigare under året befunnit sig i en betafas där endast inbjudna användare har kunnat använda tjänsten. Enligt ett tillkännagivande som släpptes under gårdagen kommer dock kvalificerade investerare snart kunna registrera sig och handla på kryptobörsen Ebonex.

Dong Hu är vd och styrelseordförande i Ebang och har gjort följande uttalande om lanseringen:

“På senare år har vi gjort en betydande investering i rekrytering av talanger inom forskning och utveckling såväl som i produktinnovation och -utveckling. Lanseringen av vår kryptobörsverksamhet kommer inte bara att utöka intäktskällorna från vår kryptoverksamhet utan även optimera utvecklingen av vår blockkedjegren.”

Ebonex har stöd för flertalet kryptovalutor, däribland följande valutor:

I sitt tillkännagivande nämner inte Ebang vilka länder vars invånare kommer kunna använda Ebonex. Ebang listades på Nasdaq i juni 2020 under tickern EBON. I och med det blev bolaget det andra miningbolaget att lanseras på den amerikanska börsen efter det kinesiska miningbolaget Canaan.

Källa: Cointelegraph