Australiensiska postkontor tar nu emot Bitcoin

Det är som vanligt mycket skriverier om Bitcoin i diverse medier. De allra flesta artiklar om denna kryptovaluta handlar om hur valutans värde ökar respektive minskar. Men mitt i bruset finns även rapporter om att australiensare numera kan använda sig av BTC för att betala för de tjänster som tillhandahålls av landets postkontor.

Kunder till den lokala handelssajten för Bitcoin kan använda denna kryptovaluta som betalmedel på fler än 3 500 postkontor runtom i Australien. Holger Arians, vd för det bolag som ligger bakom sajten Bitcoin.com.au, är övertygad om att detta kommer leda till att fler personer får upp ögonen för handel med kryptovalutor:

“För många personer känns det säkrare att betala med Bitcoin på ett australiensiskt postkontor än att överföra pengar online, särskilt för förstagångsköpare. Vi är stolta över detta samarbete och vill tacka Australia Post för deras fortsatta öppenhet för nya teknologier.”

Allt vanligare med kryptovalutor i den fysiska världen

Det blir allt vanligare med fysiska företag där kunder kan betala med kryptovalutor. Till exempel finns det 8 000 bankautomater runtom i världen som är särskilt framtagna för att acceptera Bitcoin. Och i USA kan man nu betala för produkter och tjänster i BTC i fler än 20 000 butiker, bland annat på 7-Eleven.

Men det är inte bara i USA som vi ser denna utveckling – även i Europa och i Sverige börjar allt fler handlare acceptera bitcoin som betalmedel.

Källa: Cryptovibes