Buterin: Högt Ethereum-pris bra för säkerhet och utveckling

Ethereums medgrundare Vitalik Buterin hävdar att höga priser på Ethereum (ETH) är nödvändigt för såväl nätverkets säkerhet som för det större ekosystemets utveckling. Detta uttalade han sig om i en intervju som livesändes onsdagen den 20 mars.

Buterin menar bland annat att det faktum att skapare av, och deltagare i, projekten i ett krypto-ekosystem tenderar att ha en andel i dess token, vilket gör att de som innehavare kommer att vara bättre finansierade att utveckla sina projekt om tillgångens värde är fortsatt högt.

Publiken fick även svara på en fråga angående huruvida Ethereums utvecklare är tillräckligt fokuserad på Ethereums pris. 38 procent hävdade att de “inte bryr sig”, 23 procent menade att de inte vet, 21 procent röstade “ja” och 19 procent svarade “nej”.

Buterin själv menade i frågan om utvecklarnas roll att de har ett ansvar att avhålla sig från att göra “dumma saker som skulle leda till att priset sjunker till noll”, såsom att översvämma marknaden med en störtflod av nya mynt.

Vitalik Buterin har tidigare, i samband med ett tal vid Token 2049 i Hong Kong, hävdat att blockkedje-applikationer utanför finanssektorn har svårare att ta fart. Han menade att finanssektorn realistiskt sett är den första som kommer att få folk att anamma blockkedjan på en större skala.
Källa: https://cointelegraph.com/news/vitalik-buterin-high-ethereum-price-good-for-security-ecosystem-development