Coinbase hävdar att Apple fortfarande är fientliga mot kryptovalutor

Apple och Coinbase har haft sina meningsskiljaktigheter och tycks fortfarande inte komma överens. Coinbase har tidigare varnat sina kunder för att man skulle kunna komma att ta bort sin app från Apples appbutik. Och det tycks alltså fortfarande finnas ont blod mellan de bägge bolagen.

Coinbases vd Brian Armstrong skickade den 22 augusti ut en tweet. I den lät han meddela att Apple fortsätter blockera viss funktionalitet för kryptovalutor, såsom förmågan att kunna tjäna pengar samt webbläsare i form av obegränsade och decentraliserade applikationer appar (s.k. “dappar”).

Så här skrev Armstrong i sin tweet:

“Apple har varit väldigt restriktiva och fientliga till kryptovalutor under årens lopp. De blockerar fortfarande viss funktionalitet i detta nu, inklusive förmågan att tjäna pengar med kryptovaluta genom att utföra uppgifter, och obegränsade dapp-webbläsare.”

Så sent som i december förra året varnade Coinbase sina använder för att man skulle kunna tvingas ta bort sin dapp-webbläsare ur appen för att uppfylla villkoren för Apples appbutik. Vid den tidpunkten ville även Google ta bort dappar från sin appbutik.

På senare tid har Apple, och då i synnerhet företagets appbutik, varit under lupp. Detta på grund av de till synes orättvisa villkor som utvecklare och publicister tvingas uppfylla. Villkoren har fått flera publicister och utvecklare att höja rösten för mer rättvisa villkor.

Källa: https://cointelegraph.com/news/coinbase-ceo-says-apple-still-hostile-toward-crypto