Coinbase listar BAT

Handelsplattformen Coinbase har lagt till Basic Attention Token (BAT) i listan över tillgängliga digitala resurser som kan handlas på plattformen. Detta mindre än en vecka efter att man listat resursen på Coinbase Pro.

Under torsdagen tillkännagav plattformen att dess kunder nu kan köpa, sälja och göra andra slags överföringar med denna token på Coinbase. Detta är möjligt såväl på den webbaserade plattformen coinbase.com som via dess appar för Android och iOS. Detta är den andra ERC-20-token som listats av företaget, efter 0x.

Detta innebär dock inte att alla kunder i skrivande stund nu kan handla med denna token. Handelssajten har medgett att “BAT kommer finnas tillgänglig för kunder i de flesta jurisdiktioner, men kommer initialt inte att vara tillgänglig för invånare i staten New York.” Inte heller Coinbase Pro-kunder i denna stat kan ännu handla med BAT.

Priset på BAT förändrades omedelbart genom marknadens reaktion på det officiella uttalandet om dess listning på Coinbase. BAT ökade i värde med 5 procent inom loppet av några minuter. Priset gick upp till 39 cent, vilket är den högsta nivån sedan den 24 juli.

Uppgången kom till följd av en handelsvolym om 15 miljoner dollar under 15 minuter på enbart Binance. Efter den initiala uppgången började många investerare ta hem sina vinster och priset på BAT sjönk på nytt till följd av detta.

Källa: https://www.coindesk.com/coinbase-users-can-now-buy-and-sell-braves-basic-attention-token/