Kinesiska miningfarmar satta under press

Miningverksamheter i de kinesiska provinserna Guizhou och Xinjiang har stängts ner för att möjliggöra för den kinesiska regeringen att utföra “väldigt strikta” skatteinspektioner och registreringskontroller.

Elförsörjningen till miningfarmarna skars av den 5 november, enligt lokala källor. Som ett resultat av detta gick dessa miste om cirka 1 miljon yuan (cirka 1,3 miljoner kronor) om dagen under den tidsperiod som granskningen utfördes.

Miningfarmarna tvingade att skriva under avtal

Nu har skatteinspektionen slutförts, men det är oklart huruvida elförsörjningen till farmarna fortfarande är avskuren eller ej. Miningfarmarna har även tvingats skriva under ett avtal genom vilket de utlovar att deras datacenter kommer implementera “högre standarder för företagets riktiga-namn-system”, vilket är ett krav från kinesiska myndigheter.

Enligt avtalet går farmarna även med på att inte tillhandahålla tjänster till kunder som inte följer dessa regler.

Kan komma att påverka Bitmain

Det är i dagsläget oklart huruvida nedstängningen av farmarna påverkar Bitmain, företaget som nyligen skickade drygt 90 000 riggar till Xinjiang-området inför den hårda förgrening av Bitcoin Cash som är planerad till morgondagen, den 15 november.

Bitmain är för närvarande världens mest värdefulla företag inom kryptobranschen. Bolaget agerar för tillfället för att bibehålla sin dominans på marknaden till följd av rapporter om att dess mindre konkurrent Bitfury överväger att under nästa år börsnoteras i London eller Amsterdam. Detta skulle, om det sker, göra Bitfury till det första stora börsnoterade kryptovalutarelaterade bolaget i Europa.

Miningfarm värd miljarder byggs

Samtidigt planerar miningbolaget Coinmint att investera upp till 700 miljoner dollar (motsvarande 6,36 miljarder kronor) i världens största center för bitcoin mining. Den tilltänkta anläggningen i delstaten New York är tänkt att ha kapacitet för 435 megawatt.

Coinmint har redan investerat 50 miljoner dollar genom att förvärva en massiv anläggning för nedsmältning av aluminium, även detta i delstaten New York. Detta tros generera cirka 150 nya arbetstillfällen och anläggningen förväntas vara i drift i juni 2019.

Anläggningen stängdes ner 2014, men Coinmint har tecknat ett 10-årigt hyresavtal på fastigheten, vilket trots Bitcoins senaste nedgång ger hopp om en ljus framtid för kryptomarknaden. Företagets VD Prieur Leary säger: “Så länge Bitcoin-nätverken existerar, förväntar vi oss att miningen är lönsam.”

Källa: https://www.ccn.com/cryptocurrency-mining-farms-in-china-shut-down-for-strict-tax-inspections/