PayPal stänger av Pornhub – Verge upp 33 % på nyheten

En av världens största sajter för vuxenmaterial, PornHub, fick igår sin utbetalningsfunktion till modeller på sajten avstängd av PayPal utan förvarning.

I ett snabbt drag från PayPals sida så blev över 100 000 olika modeller aktiva på PornHub utan möjlighet att ta emot ersättningar och betalningar via PayPal. PayPal är sedan tidigare relativt välkända för att abrupt stänga av konton utan några som helst förvarningar.

Pornhub har sedan tidigare försökt att bredda sitt utbud med hjälp av kryptovalutor för att inte vara helt beroende av traditionella betallösningar, då de onekligen verkar i en kontroversiell bransch.

Sedan April 2018 har Pornhub tagit emot betalningar i kryptovalutan Verge som kan användas för en rad tjänster på webbplatsen. Sedan augusti 2018 har de även integrerat kryptobetalningar via kryptobetaltjänsten PumaPay.

Trots dessa partnerskap och integrationer så utgör kryptobetalningar fortfarande en oerhört liten del av betalningarna på Pornhub – enbart 1 % enligt Pornhub själva.

Verge stiger med 33 % i pris och en volymökning på 168 % på nyheten

Sedan Pornhub gick ut med nyheten om sina problem med PayPal så fick kryptovärlden minst sagt upp ögonen för Verge igen. Under det första dygnet sedan nyheten kablades ut steg kursen 33 % och handelsvolymen ökade hela 168 %.

I skrivande stund kostar en Verge (handelssymbol XVG) runt $0,0050 med en total marknadskapitalisering om nästan 80 miljoner dollar ($79 750 000).

Banar PayPal vägen för en mer omfattande användning av kryptovalutor?

PayPals val att stänga av samtliga av Pornhubs modeller klargör tydligt nackdelarna med centraliserade betallösningar och varför decentraliserade kryptovalutor är en del av framtiden.

Med kryptovalutor såsom Bitcoin eller mer aktuellt i detta fall, Verge, finns det ingen mellanhand som kan avgöra vad du får eller inte får göra.

PayPals agerande har inom kryptovärlden mötts av stor optimism då det leder till att kryptovalutor åter igen får mer fokus i traditionell media och på andra håll.