Del 2 – Dags för Dash

När jag öppnade konto på BitPanda köpte jag lite småposter mest för att se hur det fungerar samt ”prova på” lite olika valutor. I början bestod därför portföljen av ca 100 Euro i vardera Bitcoin, Dash och Litecoin. Den 14/11 köpte jag Dash för 100 Euro vilket visade sig vara ett rätt bra köp.

Under oktober var det inte några större värdeförändringar på Dash, en trend som bröts med en skarp klättring kring 5/6 november. Piken nåddes den 12:e med ett pris på ca 536 USD för att sedan falla ner på 430 USD. Det är klart att en ökning från ca 270 till 430 på mindre än två veckor är en grym värdeökning. Så köpet var mer ”jag ska ha valutan” än ”jag tror på uppgång”. Men varför denna plötsliga uppgång?

Fler ser Dash

I artikeln ”Why No One Saw the Dash Surge Coming” skriver Joël Valenzuela en del förklaringar till varför Dash gått från 10 USD till ca 560 USD det senaste året. Med den värdeökningen har nu Dash gått förbi Litecoin i market cap även om skillnaden än så länge är minimal.

Hans förklaring till att ingen såg uppgången komma är att allt för få haft ögonen på Dash.

Många inom kryptovärlden är inbitna fans av en speciell valuta och ser samtidigt att det startas nya altcoins på löpande band. Varför skulle Dash vara något annat än ännu en valuta som lanseras utan att ha ett tydligt mål och en väg till målet. Många har alltså sett Dash som ”just another alt”. Utan stort intresse för en valuta går inte heller kursen upp.

När Dash lanserades (under namnet Darkcoin) fick man uppmärksamhet på grund av att det var valuta med total anonymitet (till skillnad mot Bitcoin). Men valutans andra fördelar lyftes aldrig upp. Den förblev relativt okänd. Testa själv – de flesta har hört talas om Bitcoin, några intresserade av kryptovalutor kan även namnge exempelvis Litecoin och Ethereum men sen då… De som vill börja investera i kryptovaluta kommer ju göra det i valutor de känner igen. Därmed är det där kapitalet ökar snabbast.

Joël menar däremot att allt fler får upp ögonen för Dash och då gäller det inte minst större investerare. De som inte köper enbart för att alla andra gör det utan investerar i projekt som de tror har en positiv framtid. Fler och fler inser vad valutan innebär och han avslutar med:

“The snowball will keep rolling, and we’ll see an exciting 2018 and beyond.”

Ökar innehav

Dash blev snart lite av en ”favoritvaluta” för mig. Inte på grund av den klättrade vidare uppåt utan för att jag gillar de mål man har med Dash. Dessutom tycker jag upplägget med MasterNodes och ”Skattkistan”. Ett sätt att få valutan att utvecklas på ett relativt demokratiskt och innovativt sätt.

När det nu är dags att börja investera mer än bara testa så väljer jag Dash som första valuta. Delvis för att jag tror på mer uppgång, delvis för att jag gillar valutans ”affärsidé” och delvis för att den är billig att skicka. Tidigare gjorde jag ju felet att köpa Bitcoin med tanken att skicka valutan till en vän som present – fick betala rätt stor slant i transaktionsavgift. Tanken är däremot inte att låsa 800 Euro i Dash under längre tid utan att använda dessa för att köpa andra valutor som kan ligga på min Ledger.

Köpet blir därmed 800 Euro i Dash.

AKTUELLT INNEHAV:
Likvid: 900
BTC: 0,01322
DASH: 2,05070
LTC: 1,62027

Totalt värde – 1069 Euro + Likvida medel. Jag ligger alltså back 31 Euro för tillfället.

Nästa steg blir att starta upp Blockfolio och lägga in alla ordrar där för att lättar ha koll på värdeutveckling.

 
(Inlägget är personligt och behöver inte dela de åsikter som för övrigt förmedlas på denna webbplats. Inget ska ses som finansiell rådgivning. Blogginlägget visar enbart hur en person väljer att resonera och investera i kryptovaluta. Det kan förekomma faktafel och felaktiga slutsatser – allt vilar enbart på författarens egna kunskaper och åsikter)