73 % av alla miljonärer intresserade av krypto

Ett allt större antal miljonärer är sugna på att investera i kryptovalutor. Detta enligt en ny undersökning som visar att hela 73 % av alla tillfrågade miljonärer vill äga digitala tillgångar vid 2022 års utgång.

Den oberoende rådgivningsbyrån deVere Group är den organisation som har utfört undersökningen ifråga. I deras undersökning deltog fler än 700 välbärgade individer. Vad man fann var att nästan tre av fyra dollarmiljonärer antingen redan äger kryptovalutor eller är intresserade av att investera i sådana senast år 2022.

De tillfrågade är personer med tillgångar värda mer än 1 miljoner pund. De är hemmahörande i olika delar av världen, såsom i USA, Storbritannien, Afrika, Asien, Mellanöstern, Latinamerika och Australien.

Byrån utförde även denna undersökning under förra året. Då svarade 68 % att de var positivt inställda till kryptovalutor. Så trots de oroligheter som finns och har funnits i omvärlden under året, har alltså andelen dollarmiljonärer som är positiva till kryptovalutor nu 5 % högre än ifjol.

Nigel Green, deVere Groups vd och grundare, noterar att Bitcoin återigen är årets bäst presterande kryptovaluta. Jämfört med motsvarande period föregående år är denna valuta upp 125 %. Green tycks vara övertygad om att Bitcoins framgångar har bidragit till det ökade intresset, för han kommenterar nämligen undersökningen på följande sätt:

“Som undersökningen visar lockar denna imponerande prestanda uppmärksamheten hos välbärgade investerare som i allt högre utsträckning förstår att digitala valutor är pengarnas framtid, och de vill inte lämnas i det förflutna.”

Källa: Cointelegraph