Duckenmiller ändrar inställning till Bitcoin

Den amerikanska miljardären Stanley Druckenmiller har ändrat inställning till Bitcoin och menar nu att att kryptovalutan kan vara ett gångbart sätt att lagra värde för framtida generationer.

Druckenmiller gjorde nyligen ett uttalande på CNBC där han hävdar att han har köpt åtminstone lite Bitcoin (BTC). Detta trots att han påstår sig vara tyngre investerad i guld än i kryptovalutor. Han vill inte heller berätta hur mycket Bitcoin han ska ha köpt.

I det inslag som du kan se i videoklippet ovan gör Stanley Druckenmiller följande uttalande:

“Jag äger många, många fler gånger guld än vad jag äger Bitcoin. Men uppriktigt sagt, om guldsatsningen fungerar kommer Bitcoin-satsningen sannolikt att fungera bättre då den är tunnare, mer likvid och har mycket mer beta.”

Druckenmiller är tidigare vd och ordförande för Duquesne Capital och har ackumulerat ett kapital värt cirka 4,4 miljarder dollar. De uttalanden som han nyligen har gjort innebär att han har ändrat sin inställning till kryptovalutor. För även om han för ett par år sedan investerade i kryptoprojektet Basis, sa han så sent som förra året att Bitcoin aldrig kan bli ett utbytesmedel, med tanke på kryptovalutans volatilitet.

Han har tidigare också sagt att guld är att betrakta som en trygg placering för att skydda investerare från valutarisker. Detta i synnerhet då framför allt Kina tycks vilja utmana den amerikanska dollarns särställning på valutamarknaden.

Källa: Cointelegraph