VanEck: Bitcoin är “mindre volatil än många” aktier

Det tyska kapitalförvaltningsbolaget VanEck har släppt ny research som visar att Bitcoins kursrörelser är mindre volatila än mellan en fjärdedel och en tredjedel av de aktier som är listade på S&P 500. Kryptovalutan Bitcoin har länge ansetts varit en tillgång som är tidigt i sin linda och väldigt volatil, jämfört med traditionella aktie- och kapitalmarknader. I verkligheten tycks det dock som att världens största kryptovaluta snarare har en volatilitet som är jämförbar med några av världens allra största bolag.

För om man ser på det hela ur ett tidsperspektiv som sträcker sig från årets början och fram tills dags dato, finner man väldigt intressant data. Det är nämligen så att hela 29 % av aktierna i det amerikanska aktieindexet S&P 500 har mer volatila kursrörelser än vad Bitcoin har. Och under en 90-dagarsperiod går detsamma att säga för 22 % av aktierna i indexet, enligt VanEck.

Kapitalförvaltningsbolaget VanEck förvaltar för övrigt ett kapital på närmare 50 miljarder dollar. Den största delen av detta kapital har bolaget investerat i guldfonder, vilket är fullt logiskt då VanEck har startat såväl den första guldfonden (INVIVX – startad 1968) som en populär börshandlad guldfond (GDX – startad 2006).

Men trots sin förkärlek till guldtackor har man på VanEck aldrig varit blyga med sitt intresse för Bitcoin. Och det kanske egentligen inte är särskilt konstigt då BTC ofta har betraktats som ett kryptovalutornas guld…

Källa: Cointelegraph