Binance Coin ökar med 25% till följd av nyheten om dess nya blockkedja

Binance Coin (BNB) ökade under gårdagen med 25% och nådde därmed en höjd på 11 dollar. Denna ökning skedde tack vare nyheten att Binance kommer lansera sin egen “skräddarsydda blockkedja” som ett uppenbart första steg mot att bygga en decentraliserad handelsplats. Myntets marknadsvärde uppgick till strax under 1 miljard dollar. Närmare 200 miljoner dollar handlades under det senaste dygnet. Valutan har för närvarande en total tillgång på knappt 200 miljoner mynt.

Binance Coin rankas i skrivande stund som den 19:e största kryptovalutan baserat på myntets marknadsvärde, enligt coinmarketcap.com, vilket innebär att dess marknadsvärde är högre än bland annat Zcash och Bitcoin Cash.

Priset på Binance Coin började stiga ordentligt i mitten av december, då det fram till den 13 januari 2018 ökade till 21,78 dollar. Den 6 februari hade priset fallit tillbaka till 7,38 innan den nuvarande återhämtningen skedde. Även om priset ännu inte har nått den topp som det låg på i mitten av december, ligger det fortfarande en bra bit över de nivåer på vilka myntet ursprungligen handlades.

Ny blockkedja ökar intresset

Den Hong Kong-baserade handelssajten Binance, som ofta tillhör en av de tre främsta handelssajterna för kryptovaluta om man mäter den dagliga handelsvolymen, tillkännagav i ett blogginlägg sina planer på en skräddarsydd blockkedja samt att tillhandahålla nya möjligheter för det framtida flödet av blockchain-tillgångar.

Changpeng Zhao, VD på Binance, twittrade om att Binance växte alltför snabbt och inte hade tid att “påbörja någonting annat. Så det enda vi skulle kunna göra är att helt enkelt starta ytterligare ett Binance”. Zhao twittrade också ut en bild på Binance-loggan, som han förtydligade var frivilligt inskickad.

Decentraliserade handelsplatser har problem

Decentraliserade handelsplatser gör det möjligt för användare att handla kryptotillgångar utan att anförtro sina mynt till tredje part, vars centraliserade plattformar förser hackare med lukrativa attackvektorer och kollektivt har förlorat tillgångar värda mer än 1 miljard dollar.

Den mest välkända decentraliserade handelsplatsen är EtherDelta, vilken använder smarta kontrakt för att möjliggöra för användare att handla de ERC20-tokens som använder Ethereums blockkedja. DEX-plattformar är inte helt säkra eftersom deras webbservrar är centraliserade, men de är betydligt mindre utsatta för storskaliga stölder än konventionella handelsplatser.

Den 8 mars hade priset på bitcoin tillfälligt sjunkit under 9 500 dollar, en nedgång som delvis hade utlösts av rykten om att Binance hackats.

Nästan omedelbart dementerade Binance dessa rykten och Zhao gjorde ett uttalande om situationen, varpå marknaden återhämtade sig.

Teamet bakom Binance uppgav att hackare hade fått åtkomst till kontoinformation tillhörande användare av Binances plattform genom phishingattacker under februari månad. Med hjälp av dessa konton hade hackarna sedan använt en falsk API-nyckel för att utföra handelstransaktioner å användarnas vägnar, vilket fick vissa kryptovalutors volym att skjuta i höjden.

Binance återställde alla handelstransaktioner och inga förluster har rapporterats.

Fortsatta framsteg

Binance fortsätter att göra framsteg sedan lanseringen av sin ICO i juli 2017, där man samlade ihop cirka 15 miljoner dollar, och dess ursprungliga användarbas kännetecknades av en kraftig geografisk koncentration i Kina.

Binance har lyckats bli den handelssajt i världen med högst volym som inte stödjer handel med fiatpar, och som ofta överträffar handelssajter som erbjuder fiatpar.

Källa: https://www.ccn.com/binance-coin-jumps-25-news-blockchain/