Binances vd: Bitcoin stiger till 100 000 dollar under året

Catherine Coley, vd för den amerikanska delen av handelsplattformen Binance, har gjort en våghalsig förutsägelse. Hon spår nämligen att Bitcoin kan nå ett pris om 100 000 dollar redan under det innevarande året (2021).

Coley delgav detta besked till nyhetskanalen KLTA den 2 januari. Hon bygger sin förutsägelse på det faktum att priset på Bitcoin har ökat från 19 000 dollar till drygt 34 000 dollar på mindre än en månad. Detta ser hon som ett tecken på att antalet institutionella investerare tycks intressera sig för kryptovalutan. Coley menar även att ett accelererat rally likt det 2017 skulle kunna inträffa.

“Där vi kanske trodde att kanske 50 000 vore vettigt, kommer denna siffra definitivt att bli lite högre enligt min åsikt. Jag tror att vi kommer röra oss mot 75 000 till 100 000 dollar för Bitcoin mot slutet av året 2021.”

Fler profil tror på en enorm uppgång

Binances amerikanska vd Catherine Coley är inte ensam i att tro på en stark prisuppgång under året. Även Dan Held, tillväxtchef på handelsplattformen Kraken, har under det senaste året hävdat att Bitcoin under 2021 kan träda in i en “supercykel”. Under cykelns gång menar Held att priset skulle kunna drivas upp mot hela 1 000 000 dollar. Så sent som under förre veckan publicerade han ett videoklipp på sin YouTube-kanal. I klippet förutspår han att priset på Bitcoin kommer att mer än hundradubblas tack vare att allt fler investerare tar till sig valutan.

Till råga på allt har även tyngre nyhetsmedier fått upp ögonen för Bitcoin under den senaste tiden. En av dessa är Financial Times som placerar kryptovalutan som en förstasidesnyhet idag:

Källa: Cointelegraph