Bitcoin-förgrening vill hjälpa dig tjäna ränta på dina digitala pengar

Bitcoin Interest, den senaste biprodukten av den första kryptovalutan Bitcoin, syftar till att ge de räntebärande fördelar som traditionella bankkonton har och implementera dessa i kryptovalutornas värld. Sedan “Bitcoin Cash” lanserades i augusti 2017 har omkring 19 hårda förgreningar av Bitcoin skett så här långt, och under det här året förutspår experter att upp till 50 ytterligare förgreningar kommer rullas ut.

En bekant innovation för kryptoekonomin

Huvudtanken bakom Bitcoin Interest (BCI) är väldigt lik den som ett räntebärande bankkonto har, fast med ett decentraliserat tillvägagångssätt. Om du parkerar dina BCI-mynt under en viss ränteperiod – “veckoligt eller månatligt” – kommer systemet proportionerligt dela ut utbetalningar av ränta till sina deltagare.

En av de främsta fördelarna med Bitcoin interest är att det inte finns någon förutbestämd räntesats, och att räntan vanligtvis är högre än den som ett vanligt bankkonto ger. Räntesatsen beräknas utifrån hur många mynt som genereras och placeras i räntepoolen, och hur många användare som deltar i ränterundan.

En hård förgrening för att lösa ett svårt problem

Även om såväl ICO:er som hårda förgreningar av Bitcoin slutar med att en ny kryptovaluta skapas, är den främsta skillnaden mellan initiala mynterbjudanden (ICO:er) och hårda förgreningar att de senare ger ett omedelbart värde för innehavare av Bitcoin. Hårda förgreningar är i grund och botten förbättringar av Bitcoins blockkedja i syfte att ge fördelar såsom ökad säkerhet, hastighet och effektivitet för det så kallade “digitala guldet”. Enligt experter kan utvecklingen av hårda förgreningar ytterligare säkerställa stabiliteten och underhållet av den decentraliserade plattformen, vilken under de senaste åren har upplevt en tillväxt och en räckvidd som saknar motstycke.

Ett problem med Bitcoin är att transaktionsavgifterna skjuter i höjden – från 1,70 kr till 126 kr — bara under 2017. Tillsammans med andra hinder har detta inspirerat den lavinartade ökningen av hårda förgreningar som började med Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, som sedan efterföljdes av många fler.

För att överkomma Bitcoins tillkortakommanden har dessa förgreningar försökt förändra blockkedjan på ett eller annat sätt. Till exempel har Bitcoin Cash utökad blockstorleken från 1 MB till 8 MB för att kunna hantera ett större antal transaktioner inom 10-minutersperioden. Detta har resulterat i att transaktionerna har blivit snabbare, och även gjort dem billigare.

Investeringar i framtiden

Bitcoin Interest sticker ut bland andra förgreningar eftersom investerare förutom den vanliga belöningen för mining även kan få ränta genom att parkera sina BCI-mynt. Denna räntebärande egenskap gör Bitcoin Interest till ett lockande alternativ på den blomstrande kryptomarknaden. HitBTC har redan uttryckt sitt stöd för Bitcoin Interest, och Okex, en världsledande handelssajt för digitala tillgångar, har också gått med på att stödja projektet. Huruvida de kommer stödja insättning, handel och uttag eller ej återstår dock att se, då det är ett beslut som baseras på blockkedjans status efter förgreningen.

Även om kryptovalutornas popularitet och användning har skjutit i höjden under de senaste åren, har tillit och volatilitet fortsatt att vara ett allvarligt problem för merparten av blockchain-branschen. I och med lanseringen av Bitcoin Interest erbjuder företaget en typ av tjänst som många investerare redan känner sig bekväma med, men som har saknats i den digitala valutavärlden – möjligheten att få ränta på sitt myntinnehav. Att uppmuntra personer att sitta på sitt innehav istället för att spendera dem kan också visa sig kunna stabilisera kryptomarknadens volatilitet och ge investerarna lite välbehövlig försäkran.

Källa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-fork-wants-to-help-you-earn-interest-after-your-digital-cash