Världens största investmentbolag har Bitcoin under lupp

Isabelle Mateos Y Lago är den högst rankade multitillgångsstrategen på BlackRock, ett investmentbolag med 47,8 biljoner kronor i hanterade tillgångar. Hon har sagt att företaget har kryptovaluta under lupp som en “intressant utveckling”.

I en intervju med Bloomberg TV igår, den 29 januari, sa hon att även om kryptovaluta för närvarande inte utgör en “investerbar tillgång” för världens största förvaltare, så håller man ständigt koll på utvecklingen eftersom den “uppenbarligen går väldigt snabbt”.

Kommentarerna går i motsats till de som gjorts av BlackRocks VD Larry Fink, som vid World Economic Forum 2018 beskrev utrymmet som ett “index för penningtvätt” och tidigare har antytt att han inte har några planer på att ge sig in på den framtida marknaden för fonder som handlar med Bitcoin.

När dammet nu håller på att lägga sig efter att hackare stulit 4,4 miljarder från den japanska handelssajten Coinheck, ser Mateos Y Lago få anledningar att helt och hållet avfärda investeringar i kryptovaluta.

“Det faktum att intresset har bestått trots dessa upprepade hackningar,” fortsatte hon, genom att beskriva kundernas efterfrågan för Bitcoin hos BlackRock, “trots att lagstiftare vaknar upp och försöker hålla sig ajour med denna nya utveckling och gradvis sålla bort all illegal användning pekar på att det verkligen finns någonting hos den.”

Genom att ha ett “inte-nu-men-senare”-perspektive på saken, delar BlackRock samma känsla som chefsinvesteraren på Deutsche Bank, Markus Mueller, som även han berättade för Bloomberg att även om krypto är för “spekulativa” investerare för tillfället, kommer kryptovalutorna under de närmaste fem till tio åren att behandlas som en “etablerad tillgångskategori”.

“Det finns flera sätt att ge sig in, frågan är om de är säkra?” fortsatte Mateos Y Lago på Blockchain-tekniken och investeringsmöjligheter i form av ICO:er, och menade att det är “svårt att sätta en rättvis värdering” på dessa för vanliga investerare.

Källa: https://cointelegraph.com/news/worlds-largest-investment-company-interesting-bitcoin-is-under-close-review