Bitcoins andel av kryptomarknaden den största sedan december

Bitcoins dominans vad gäller marknadsvärde på den sammanlagda kryptomarknaden nådde måndagen den 23 juli 2018 sin högsta nivå, då andelen för första gången överskred 46 procent.

Enligt data från CoinMarketCap uppgår Bitcoins dominans, d.v.s. den procentandel av det sammanlagda marknadsvärdet för alla kryptovalutor som utgörs av Bitcoins marknadsandel, för närvarande till 46,5 procent. Detta är en nivå som den senast låg på den 22 december 2017. Vid det tillfället handlades Bitcoin till det högsta priset någonting, omkring 20 000 dollar per mynt.

Stämningen kring Bitcoin fortsätter att förbättras efter att valutan har stigit med över 15 procent under de senaste fem dagarna. Samtidigt har de alternativa mynten haft svårigheter att nå samma framgång, och istället minskat i värde i förhållande till Bitcoin.

Trots att marknadsvärdet är en något tveksam mätpunkt för att sätta fingret på Bitcoins underliggande hälsa, har denna rekordnivå inte undgått medias uppmärksamhet, och även vissa frontfigurer i branschen har uttryckt sig entusiastiskt om måndagens uppgång.

Marknadsanalytiker är dock fortsatt mindre positiva. Kryptokommentatorn WhalePanda menar fortsatt att denna dominans inte representerar en meningsfull statistik för kryptomarknaden. “Sluta använda [Bitcoins] dominans som en indikator”, skrev han på Twitter den 20 juli. “Så fort folk började med premines/tokens och (BTC) airdrops blev den irrelevant.”

I skrivande stund handlas Bitcoin till 8 0001 dollar, vilket innebär en ökning med 3,99% under de senaste 24 timmarna.

Källa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-s-portion-of-total-crypto-market-cap-hits-highest-level-since-december