Bitcoins skapare fortfarande största innehavaren

Analysfirman Whale Alert släppte nyligen en rapport som visar att en Bitcoin-grävare vid namn Patoshi har grävt fram 1 125 150 BTC (motsvarande 10,9 miljarder dollar eller 97,6 miljarder kronor). Detta gjordes tidigt i Bitcoins historia för att skydda nätverket från en så kallad 51%-attack.

Det har även bekräftats att Patoshi i själva verket är den anonyme skaparen av Bitcoin som går under namnet Satoshi. Den grävare som kallar sig Patoshi tycks ha grävt fram sina BTC på ett väldigt beräknat sätt och i syfte att skydda nätverket. Menar Whale Alert att det tycks vara väldigt osannolikt att Satoshi skulle vara intresserad av att sälja några av dessa bitcoins.

En tidigare Bitcoin-utvecklare har berättat att Satoshi fruktade en 51%-attack. Denna fruktan ska ha varit så pass stor att han hade en grafikprocessor redo att försvara nätverket, även om den inte användes för att hålla grävandet någorlunda balanserat.

Kryptografen och forskaren Sergio Lerner var den person som en gång i tiden myntade begreppet Patoshi-grävare. Lerner tror att denne grävares handlingar inte hade ekonomisk vinning som syfte – han är säker på att Satoshi aldrig någonsin kommer att använda sina mynt.

Källa: Cointelegraph