Coinbase erbjuder numera direktväxling mellan kryptovalutor

Coinbase har i bästa julanda bestämt sig för att under december månad ha 12 dagar i följd med tillkännagivanden. I sitt senaste tillkännagivande låter handelsplattformen meddel att man har lanserat en ny funktion som gör det möjligt för dess användare att växla sina kryptovalutor mot andra digitala tillgångar.

Coinbase menar själva att detta är betydligt billigare än att sälja en digital tillgång för att därefter köpa en annan. Detta är det tillvägagångssätt som de flesta investerare på kryptomarknaden idag hänvisas till. Den nya funktionen låter initialt Coinbases kunder att växla mellan Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoinc Cash, Litecoin och 0X.

Vad detta innebär är att du som konsument kan växla direkt mellan till exempel Bitcoin och Bitcoin cash. I vanliga fall hade du först tvingats sälja Bitcoin och därefter köpt Bitcoin Cash. Detta ger två seperata transaktioner och därmed dubbla avgifter. Enligt Coinbases webbplats debiteras man som användare en spread på 1% för växlingen mellan två digitala tillgångar. Denna avgift är dock inte fast utan kan vara såväl högre som lägre beroende på marknadens volatilitet.

Enligt Coinbase är tanken att möjliggöra denna typ av växling för kunder i alla de 34 länder där företaget idag erbjuder betalningar i den inhemska valutan. I dagsläget är det dock endast amerikanska användare som har tillgång till funktionen, som för närvarande är tillgänglig på webbplatsen och i mobilappen.

Förra veckan inledde Coinbase dessutom ett samarbete med PayPal. Tack vare detta kan amerikanska kunder flytta pengar från sina Coinbase-konton till PayPal utan avgift. Detta är en av de mest efterlängtade funktionerna hos många användare. Före lanseringen av denna funktion kunde det ta upp till två arbetsdagar innan kunderna fick tillgång till de pengar som överförts till PayPal. Enligt uppgift ska detta nu inte bara vara avgiftsfritt utan även gå väldigt snabbt.

Källa: https://www.ccn.com/coinbase-launches-direct-crypto-to-crypto-conversion-for-u-s-customers/