CoinMarketCap lanserar “mer robust” API

CoinMarketCap, en av de mest populära sajterna för kryptodata, tillkännagav onsdagen den 1 augusti att man lanserar ett nytt avgiftsbaserat API. Ett publikt API tillhandahålls förvisso redan av CoinMarketCap, men det nya API:et ska innehålla en rad användbara funktioner, enligt en e-postkonversation mellan kryptosajten CoinDesk och Carylyne Chan, vice marknadschef på CoinMarketCap.

Enligt chan är det nya professionella API:et resultatet av “många inkommande förfrågningar” på sajtens data från utvecklare och andra intressenter som efterfrågar ett “mer robust” och skalbart API. Detta nya API finns nu tillgängligt med tre olika prisnivåer, vilka sträcker sig från 79 dollar till 699 dollar. Efter att man har tecknat ett abonnemang ska man kunna använda CoinMarketCaps data vilken samlas in från hundratals handelssajter för kryptovaluta.

“Vårt API kommer med en förstklassig utvecklarpanel som hjälper alla utvecklare – från hobbyisten till storskaliga produktteam – att få ut mesta möjliga av vår data,” berättar Brandon Chez, CoinMarketCaps grundare i ett uttalande.

Utöver det efterlängtade API:et, har även flera ytterligare nya och “väldigt efterfrågade” funktioner implementerats på CoinMarketCap. Dessa inkluderar data från derivatmarknader, ett nytt system för ranking av handelssajter, ett dagligt nyhetsbrev samt en uppdatering av tjänstens app för iOS.

“Som våra nya produktreleaser visar, uppdaterar vi kontinuerligt för att kunna bidra till att öka anammandet av kryptovaluta. Om du också tror på det som vi vill åstadkomma, ser vi fram emot att du blir en del av vårt decentraliserade team runt om i världen,” säger Chez.

Källa: https://www.coindesk.com/crypto-data-site-coinmarketcap-launches-more-robust-api/