Elon Musk: Bitcoin bättre än papperspengar

Superentreprenören och tillika Teslas VD Elon Musk hävdar att Bitcoins struktur är utmärkt och att den digitala valutan är “ett betydligt bättre sätt att överföra pengar än papperslappar.” Detta gjorde Musk tydligt i samband med en intervju i ARK Invests podcast igår, den 19 februari.

Som svar på en fråga om huruvida Bitcoin kommer att bli den enda kryptovalutan på nätet, svarade Musk att Bitcoins struktur är “ganska briljant” och att han tror att “en av nackdelarna med krypto är att de beräkningsmässigt är ganska energiintensiva.” Musk menar därför att det behöver finnas vissa begränsningar för skapandet av kryptovalutor.

Han menar vidare att det “inte skulle vara en god användning av Teslas resurser att bli involverade i krypto. Vi försöker bara accelerera framstegen för hållbar energi.”

Så sent som för ett år sedan twittrade Musk att han ägde blott 0,25 BTC. Han berättade i samma tweet att han fått dessa BTC av en vän för “många år sedan” och inte äger någon som helst kryptovaluta utöver detta.
Källa: https://cointelegraph.com/news/elon-musk-bitcoin-has-quite-brilliant-structure-paper-money-is-going-away