Indisk bank med 34 lokalkontor erbjuder kryptotjänster

United Multistate Credit CO. Operative Society är en bank med 34 fysiska lokalkontor i norra Indien. Den indiska banken har nu bestämt sig för att utöka sitt utbud av banktjänster med tjänster som innefattar kryptovalutor.

Banken har ingått ett samarbete med internetbankplattformen Cashaa för att kunna tillhandahålla banktjänster på nätet samt i fysisk butik. Och dessa tjänster ska alltså innefatta tjänster som rör kryptovalutor. Detta görs under gemensam flagg genom det nya varumärket UNICAS.

Något som är lite anmärkningsvärt är det faktum att Cashaa och United har inlett sitt samarbete just nu. För de gör nämligen detta trots att det råder viss ovisshet kring regleringen av kryptovalutor i Indien. Till exempel rådde tidigare ett förbud mot bankktjänster rörande kryptovaluta. Förbudet hävdes dock i mars av Indiens högsta domstol. Men trots detta är de flesta banker fortfarande tveksamt inställda till att tillhandahålla denna typ av tjänster.

Coronarestriktioner har drivit på utvecklingen

Genom UNICAS ska dock banken Uniteds kunder kunna integrera kryptoplånböcker direkt med sina bankkonton. Kunderna ska även ges möjligheten att handla följande kryptovalutor:

Köpen av digitala valutor ska kunna göras antingen kontant eller genom en överföring från kundens bankkonto. När UNICAS lanseras framöver kommer kunderna även kunna låna pengar mot kryptovalutor.

Sedan restriktioner infördes i landet i mars månad i år har användandet av kryptovalutor ökat i Indien. Flera indiska handelsplattformar uppger att handelsvolymen har stigit med mellan 200 % och 400 %. Detta ökade intresse ska enligt Cashaas vd, Kumar Gaurav, ha varit en bidragande orsak till att man har integrerat kryptovalutor i sin bankplattform. Gaurav tror vidare att UNICAS kommer att driva på denna utveckling och få en stor del av befolkningen att anamma ett mer digitaliserat betalningssystem.

Källa: Cointelegraph