Kraken hånar Coinbase, hävdar sarkastiskt att de listar 1 600 kryptovalutor

Den stora handelssajten Kraken släppte nyligen ett sarkastiskt uttalande som svar på Coinbases oförutsedda beslut att lista fem nya digitala valutor. De fem valutor det rör sig om är: Cardano (ADA), Stellar Lumens (XLM), Basic Attention Token (BAT), 0x (ZRX) och Zcash (ZEC).

Även om Coinbase understryker att företaget inte har fått godkännande från styrande organ såsom US Securities and Exchange Commission, berättar man uttryckligen i det tillkännagivande som släpptes offentligt att företagets intention är att integrera dessa fem digitala tillgångar.

I sitt uttalande skriver Coinbase följande: “Till skillnad från Ethereum Classic, vilken är tekniskt lik Ethereum, kräver dessa tillgångar ytterligare arbete som innefattar kontakt med flera externa parter. För att säkerställa att denna nyhet kommer till dig direkt från oss, tillkännager vi våra intentioner offentligt. Vänligen notera att vi inte garanterar listningen av någon av dessa tillgångar. Vi kan komma att lista dem med delvis stöd, eller endast i vissa jurisdiktioner. Framför allt kan vissa tillgångar komma att tillgängliggöras i andra länder före  USA.”

Krakens humoristiska svar

I ett sarkastiskt uttalande riktat mot Coinbase, påstod Kraken den 14 juli att man har övervägt att lägga till 1 600 nya mynt på sin plattform, inklusive alla de digitala tillgångar som listas på CoinMarketCap. “Spännande och viktigt avslöjande för gemenskapen idag. Kraken har övervägt möjligheten att kanske lägga till över 1 600 nya mynt, beroende på utgången i vår väldigt sofistikerade granskningsprocess. För en glimt av möjligheterna [besök CoinMarketCap].”

De flesta investerare och användare på den globala kryptomarknaden reagerade positivt på Coinbases framåtanda när det gäller att lista ytterligare fem digitala tillgångar, två av vilka (0x och BAT) genomförde ett initialt mynterbjudande (ICO) under 2017.

Coinbases försök att lista tillgångar som 0x och BAT kräver ytterligare arbete med amerikanska reglerande organ, vilket kan komma att uppta en stor andel av Coinbases resurser men samtidigt bereda en väg för ett bredare antagande av krypto på den globala marknaden.

När Coinbase väl har lyckats lista tokens på sin plattform med stöd för den amerikanska dollarn, kommer alla andra handelssajter för kryptovaluta på marknaden, inte minst i USA, att på ett direkt sätt gynnas av detta. Detta då de kommer kunna lägga till tokens, såväl sådana som Coinbase redan har lagt till som andra tokens ur samma kategori som dessa, utan att riskera att hamna i konflikt med amerikanska myndigheter. Även om Krakens svar kan framstå som humoristiskt för en mindre andel av kryptogemenskapen, måste därför Coinbases ansträngningar att lägga till nya tillgångar i en tid med osäkerhet kring reglering ses som någonting positivt.

Coinbase kommer lägga till fler tillgångar

Under de kommande månaderna har Coinbase sagt att man kommer göra fler liknande uttalanden och eventuellt börja stödja nya tillgångar. I ett uttalande sa företaget följande: “Framöver bör man förvänta sig att vi kommer göra liknande tillkännagivanden om att försöka lägga till flertalet tillgångar. Vissa av dessa tillgångar kan komma att tillgängliggöras överallt, medan andra kan bli tillgängliga i vissa jurisdiktioner.”

Källa: https://www.ccn.com/kraken-mocks-coinbase-sarcastically-claims-it-is-listing-1600-cryptocurrencies/