Venezuelas armé gräver Bitcoin för att ihop ekonomin

Den venezuelanska regimen under Nicolás Maduros ledning har börjat förlita sig på kryptovalutor för att få ekonomin att gå ihop. På Instagram har landets armé gått ut med att man har satt ihop ett produktionscenter för att generera digitala tillgångar.

Överhuvudet för den nya verksamheten är generalen Lenin Herrera. Syftet med densamma är att göra landets armé starkare och mer ekonomiskt självständig. Man har från officiellt håll även tillagt att det nya produktionscentret ska generera inkomstkällor som inte ska gå att blockera. Dessa ska utgöra ett alternativ till de system som idag kan kontrolleras och blockeras av “kolonialistiska intressen”. Det är uppenbart att Venezuela med dessa ord syftar på USA, ett land som har infört flera sanktioner mot Maduros regim.

Venezuela har i och med det kraschade oljepriset samt det kaos som uppstod i landet såväl före som under coronaviruspandemin drabbats av en rejäl inflation under de senaste månaderna. Därför har Maduros regim valt att inte nöja sig med att införa sin alldeles egna kryptovaluta, petro. Inte helt oväntat har petron haft begränsad framgång sedan införandet. Därför har alltså landets militär nu börjat gräva Bitcoin.

På bilderna nedan kan du se hur det såg ut när den venezuelanska militären nyligen började gräva Bitcoin:

Källa: Cointelegraph