Världens största miningfarm ska byggas i Paraguay

Sedan organisationen The Blockchain Technology Foundation (BCTF) bildades har den haft sin bas i Sydkorea. Nyligen har man dock varit i diskussioner med Paraguays regering angående etableringen av någonting stort: världens största bitcoin-miningfarm och handelsplattform.

Få känner förmodligen till att Paraguay i själva verket är ett centrum för förnybar energi. Nästan all landets elektricitet produceras med hjälp av hydroelektriska dammar. Itaipus hydroelektriska kraftanläggning är den mest betydelsefulla i världen och genererar på årlig basis 103 TW. Endast 20 procent av den el som produceras i landet konsumeras av landets befolkning, resten går på export.

BCTF har nu säkrat ett avtal med regeringen om minst fem års el med konkurrenskraftigt pris, cirka 80 procent billigare el än organisationen skulle kunna få i Sydkorea. Regeringen kommer även tillhandahålla fem stycken land om totalt 50 000 kvadratmeter. På marken är det tänkt att projektet “Golden Goose” ska lanseras, världens största miningfarm och handelsplattform för bitcoin.

Regeringen förändrar grundlagen

BCTF, även känt som Commons Foundations, har tänkt finansiera utvecklingen av projektet enligt ICO-modellen, vilket innebär att man kommer att arrangera ett initialt mynterbjudande (en ICO). Innehavare av token utlovas 30 procent av intäkterna från miningverksamheten samt 70 procent av de dagliga intäkterna från handeln. Dessa utbetalningar kommer att ske i MicroBitcoin, en okänd kryptovaluta som på flera handelsplattformar kan handlas mot den amerikanska dollarn.

Paraguays vicepresident Hugo Velazquez Moreno uttalar sig i en pressrelease enligt följande: “Paraguays regering kommer aktivt stödja Commons Foundations ‘Golden Goose-projekt’ och tillhandahålla skattelättnader genom konstitutionella revisioner.”

Detta är särskilt intressant. Paraguays regering förändrar alltså landets grundlag för att tillhandahålla dessa skattelättnader. Det innebär att landet tillkännager kryptovalutans existens och juridiska status. Detta är ett stort genombrott för kryptovalutor på global nivå.

I dagsläget finns ingen tidsgräns satt för det initiala mynterbjudande som kommer att arrangeras.

Källa: https://www.ccn.com/paraguay-backs-plan-to-build-worlds-largest-bitcoin-mining-farm/